Kevin Na kondigde op sociale media aan dat hij zijn lidmaatschap voor de PGA Tour heeft opgezegd. De Amerikaan heeft dit gedaan om mogelijke disciplinaire maatregelen en/of juridische stappen te vermijden voor zijn deelname aan de rivaliserende tour de LIV Golf Invitational Series.

PGA Tour-commissaris Jay Monahan vertelde eerder aan de leden van de PGA Tour dat spelers die ervoor kiezen om deel te nemen aan de LIV-competitie disciplinaire maatregelen zullen krijgen

Greg Norman, CEO van LIV Golf, geeft toe dat hij “verrast” was door het besluit van Kevin Na om weg te gaan uit de PGA Tour en om deel te nemen aan de LIV Golf Invitational Series.

Na was een van de 42 spelers die aanvankelijk in het veld waren genoemd voor het inaugurele evenement van de controversiƫle, door Saudi gesteunde serie dat wordt gespeeld op de Centurion Club deze week.

De PGA Tour en DP World Tour hebben geweigerd spelers de vereiste vrijlatingen te geven om deel te nemen aan het evenement dat met 20 miljoen is gedoteerd.

Rory McIlroy zegt verrast te zijn door een aantal namen die zich hebben aangemeld voor de door Saoedi-ArabiĆ« gesteunde LIV Golf Invitational Series, maar vindt dat het veld niets is om ‘op en neer te springen’

De omvang van eventuele sancties is niet bekendgemaakt, maar Na zei dat hij anticipeerde op “disciplinaire procedures en juridische stappen” als hij lid van de PGA Tour was gebleven.

20-07-2008-norman.jpg

“Ik ben eigenlijk een beetje verrast”, zei Norman tussen aanhalingstekens die werden vrijgegeven aan het persbureau PA. “De spelers hoeven niet uit de Tour te stappen. Dat was de beslissing van Kevin, om welke reden dan ook.