Het was even spannend vanmiddag in het Porsche European Open net buiten Hamburg. Ineens stonden twee Nederlanders aan de leiding samen met nog wat andere spelers. Wil Besseling en Daan Huizing leken voor een Nederlandse sensatie te gaan zorgen. 

De chip-in van Huizing op hole 6 bracht hem op 3-onder par en de birdies op 9 zelfs naar 4-onder. Net toen het leek dat Huizing wel eens het toernooi zou kunnen winnen ging het mis! Op de 11e hole sloeg hij zijn afslag helemaal naar links en kon hem alleen maar terug in het spel brengen. Vervolgens raakt hij zijn bal veel te goed en deze verdween het water in. Na een verplichte drop sloeg hij zijn vierde ruim links voor de green, de pitch was veel tekort en in zes slagen lag hij pas op de green. Vervolgens mist hij een relatief korte putt en daar stond ineens een tripple bogey op zijn kaart en terug naar 1-onder voor het toernooi. Huizing maakte vervolgens nog een bogey op 12 maar een birdie op 18e om zo met 1-onder het toernooi op de gedeelde 10e plaats te eindigen.

Ook Wil Besseling was bezig met een opmars in het klassement. Met twee birdies op 3 en 13 kwam hij ineens als een van de leiders op het leaderbord te staan. Een slechte afslag op de 15e ging de hoge rough in vervolgens leek het of hij iets raakte voor zijn bal die maar een stukje verder ging. Zijn derde sloeg hij op een goede positie voor een slag naar de green. Toen was daar ineens een shank, gelukkig bleef zijn bal nog maar net voor de waterhindernis en die chipte hij nog netjes bij de hole maar zijn putt miste hij, dus een dubbel bogey. Besseling leek er erg rustig onder te blijven en eindigde zijn ronde met birdie, bogey, birdie om zo alleen op 4-onder tweede te worden. 

Het US Open zal nu in ieder geval een Nederlandse deelname hebben in de vorm van Besseling. Hij kwalificeerde zich in Duitsland voor deze major. Voor hem was er een flinke cheque van bijna 195.000 euro.

Kalle Samooja moest bijna twee uur wachten voordat hij zich de nieuwe winnaar van het toernooi mocht noemen. De Fin was eerder met een nieuw baanrecord van 64 slagen geëindigd en kwam daarmee op 6-onder par. Met flink veel spanning keek hij af en toe naar de monitor en zag natuurlijk de Nederlanders dichtbij komen maar die uiteindelijk stranden op de tweede en gedeelde 10e plaats.

Besseling en Huizing kunnen nog steeds winnen in Hamburg: gaat Perez opnieuw winnen?