Lars van Meijel heeft een flinke sprong gemaakt in het algemeen klassement van de Challenge Tour. Een gedeelde vijfde plaats in het D+D REAL Czech Challenge in Tsjechië leverde de Nederlander 9750 euro op en daarmee klom hij naar plek 25 in de Road to Mallorca, de Order of Meit. Van Meijel staat nu 5 plaatsen van de beste 20 die aan het eind van het seizoen promoveren naar de DP World Tour, de Europese Tour.

Van Meijel (foto) ging gedurende het toernooi rond in 72, 64, 68 en 67 slagen om deze te eindigen met 9-onder par.

Robbie van west eindigde helaas op de gedeelde 34e plaats. Het zag er lange tijd goed uit voor Van West in dit toernooi. Had hij het toernooi geopend met 66 slagen de dag erop werden het 5 slagen meer. Op de derde dag dook hij opnieuw onder par met 69 slagen maar eindigde met 71 het toernooi.

De wedstrijd moest worden beslist in een play-off tussen Nicolai Kristensen en Ugo Coussaud. De twee waren samen op 14-onder geëindigd en en moesten terug naar de golfbaan. De eerste won met een birdie op de eerste play-off hole en daarmee het toernooi.

Lars van Meijel nog steeds in de top 10 in Tsjechië