Na drie ronden staan Wil Besseling en Daan Huizing op de vierde en zevende plaats. De twee kwamen met 70 en 71 slagen van de golfbaan en brachten hun score op 3 en 1-onder par.

Een briljante hole-in-one hielp de Franse Victor Perez (foto) aan een voorsprong in het Porsche European Open. De 29-jarige, die de tweede dag begon achter zijn playing partner Jordan Smith, noteerde een birdie op de eerste en sloeg vervolgens een hole-in-one met een ijzer zes op de tweede.

“Het was een perfect ijzer zes voor mij, ik had een beetje de wind van links naar rechts”, zei Perez. “Ik zag niet waar mijn bal landde, maar ik hoorde de mensen juichen en klappen, dus het was een geweldige bonus.”

Dat bracht de Fransman plotseling twee slagen en ondanks een bogey op de vijfde, maakte hij ook een birdie op de negende om een ​​voorsprong van drie te behalen. Echter liet hij weer slagen vallen op de 13e en 15e om zo met 11 slagen minder te eindigen dan de Zweed Joakim Lagergren en de Fransman Julien Brun.

Een dubbel bogey op de laatste hole deed Brun uit de top van het klassement vallen. Hij sloeg zijn tee-shot in het water waardoor Perez op pole position bleef met vijf onder par, ondanks een back negen van 40 slagen en een ronde van 71.

Brun en Lagergren delen de tweede plaats op vier onder en met de Nederlander Besseling en de Chinese Li Haotong op drie onder en die daarmee gedeeld vierde staan.

Perez, kan een van de 10 beschikbare plaatsen in de US Open van de European Qualifying Series veiligstellen mits hij zijn overwinning op zondag voltooit, voegde toe: “Ik heb vorige week gewonnen en ik zit deze week in een geweldige positie. Afgelopen zondag was ik echt nerveus want ik had nog niet in zo’n situatie gezeten waar ik de leiding had. Ik ben erg blij met die ervaring van vorige week en ik weet nu wat ik moet doen, het is een kwestie van doen.”