Wil Besseling en Daan Huizing zijn de twee Nederlanders die de cut wisten te halen in het Porsche European Open. Darius van Driel miste deze net op 1 slag en Joost Luiten trok zich al eerder terug uit het toernooi en liet weten dat hij gaat werken aan zijn mentale toestand.

Besseling en Huizing wisten op de Green Eagle Golf Courses net buiten Hamburg niet echt goed te scoren. De twee lieten 75 slagen noteren en zakte daardoor naar de 8e en 20e plaats. Van Driel maakte helaas zes bogeys waaronder een door een drie-putt op de 1e en de 5de hole. 

Huizing (foto) maakte op de tweede dag vijf bogeys en twee birdies en Besseling drie bogeys een dubbel en twee birdies. 

De leiding kwam in Duitsland in handen van de Engelsman Jordan Smith. De 29-jarige liet na zijn ronde van 70 slagen op donderdag nu 68 slagen noteren en heeft met 6-onder een slag voorsprong op de winnaar van het Dutch Open, Victor Perez. 

De laagste ronde op dag twee werd gemaakt door de Deen Niklas Norgaard Moller met 67 slagen. 

Naast Luiten trokken onder andere ook Nicolai Hojgaard, Richie Ramsay en Oliver Fisher zich terug uit het toernooi.