Het Porsche European Open dat wordt gespeeld op de Green Eagle Golf Courses net buiten Hamburg zal het zonder Joost Luiten moeten doen. De 36-jarige begon vanaf hole 10 en maakte direct een dubbel bogey. Met een par op de volgende hole leek het okay te gaan maar na de dubbel op hole 13 en de 9 op de par 3 14e trok Luiten zich met +11 terug uit het toernooi.

Gelukkig was er ook positief nieuws en wel dat Wil Besseling en Daan Huizing bij de beste 5 spelers in het klassement staan. Besseling staat derde met een ronde van 4-onder waar ook nog een dubbel bogey in zat. Op de 17e, een par 3, sloeg hij  zijn eerste bal te water. Verder maakte hij in zijn ronde zeven birdies en een bogey.

Huizing deelt met 3-onder de vierde plaats. De 31-jarige maakte vijf birdies en twee bogeys in zijn ronde. 

Darius van Driel wist met par zijn eerste ronde te eindigen. De 33-jarige had wat last van zijn driver die niet helemaal meewerkte. Een afslag op de zesde verdween het water in en dat werd een dubbel bogey. Gelukkig wist hij na nog drie bogeys vijf birdies te maken. 

Opvallend is wel dat alle drie de Nederlanders vorige week nog de cut misten op Bernardus en de hoop is dat wij ze dit weekend wel kunnen bewonderen in Duitsland. 

Haotong Li en Joakim Lagergren namen de leiding met 5-onder. De 26-jarige Chinees maakte in zijn ronde zes birdies en slechts 1 bogey.n Lagergren kwam later op de dag op 5-onder door onder andere een hole out voor eagle op de 15e.