Twee Nederlanders die de schifting hadden overleefd maar geen van de twee wist op de derde dag een redelijke score binnen te brengen. Dat Joost Luiten moeite heeft met chippen werd nu opnieuw duidelijk. Met meerdere putts van ruim buiten de green wist hij geen par te maken maar werden het bogeys. De 36-jarige ging uiteindelijk rond in 79 slagen en staat voor het toernooi nu op +3 en is daarmee gedeeld 58e. Een aantal spelers eindigde zelfs met 80 slagen zoals Oliver Wilson, Sebastian Heisele en Andrea Pavan zelfs met 81 slagen!

Lars van Meijel is nu de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement met een gedeelde 51e plaats.  Ook Van Meijel bleef niet onder par hij kwam met 77 slagen van de Bernardus golfbaan aflopen en staat nu voor het toernooi op +2.

Het toernooi kent nu twee leiders te weten de Fransman Victor Perez (foto boven) met 69 slagen en de Engelsman Matt Wallace die rond ging in 70 slagen. De twee hebben met 10-onder een slag voorsprong op Scott Hend, Sebastian Soderberg, Guido Migliozzi en Ryan Fox.  

Drie man wisten met 68 slagen hun ronde op zaterdag te eindigen en dat werd de laagste score van de dag. Scott Hend, Sebastian Soderberg en David Law wisten ondanks de sterke bries deze score te maken.