Como, 27 mei 2022 – De laatste ronde van de 8e Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door Aon begon om 8.15 uur vanaf hole 1 en 10. De laatste groep die startte waren de co-leiders van het toernooi, de Italiaanse Marco Archetti en Davey Porsius uit Nederland. De Spanjaard Joel Moscatel, die slechts één schot terug had, sloeg om 9.32 uur af vanaf de 1e hole. Op een warme lentedag met optimale score omstandigheden waren de spelers gastheer voor de laatste ronde.

De Italiaanse Gregorio De Leo had een uitstekende laatste ronde van 11-onder par en 59 slagen om zijn overwinning als professionele speler te vieren. Zijn ronde omvatte 11 birdies, 1 eagle en 2 bogeys. Hij maakte een birdie op de 7e hole, maakte een eagle op de 8e hole en maakte vervolgens op een 8 holes birdies van hole 9 tot hole 16. De Leo won de 8e Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door Aon door met vier slagen verschil op de Franse Pierre Pineau het toernooi te eindigen. Op een gedeelde 3e plaats, 13 onder par eindigden de Italiaanse Davide Buchi en Giacomo Fortini.

De 5e plaats met 12 onder par, waren voor Julien Sale, Tom Vaillant en de Nederlander Floris De Haas. Davey Porsius, de leider na de tweede dag, eindigde zijn laatste ronde met 70 slagen en werd met 11-onder gedeeld achtste. Vince van Veen en Lars Keunen werden met 6-onder gedeeld 28e.

De Leo werd professioneel vlak voor het Italian Open 2021 en dit is zijn eerste volledige speelseizoen als professionele golfer op de Alps Tour. De Leo had een zeer solide amateurcarrière en een zeer positieve start van zijn carrière als professionele golfer. Na zijn ronde vierde hij trots en becommentarieerde hij hoe speciaal vandaag was: “Vandaag was heel speciaal, het was een ongelooflijke dag. Mijn putter werkte perfect. Helaas 3 putte ik de 6e hole en vanaf dat gebeurde er iets magisch. Ik wou dat ik de 3-putt op de 18e hole niet had gedaan, maar als ik terugkijk, vooral op dat moment, accepteer ik het. ” Toen hem werd gevraagd of hij zich realiseerde wat het betekent om een ​​van de weinige spelers ter wereld te zijn die de 60 slagen hebben gebroken, zei De Leo: “Ik denk niet dat ik me realiseer dat ik de 60 heb gebroken, het zal snel gebeuren, ik weet zeker dat . Op dit moment ben ik gewoon heel blij dat ik mijn eerste toernooi heb gewonnen sinds ik professional ben geworden en vooral omdat ik zo dicht bij huis ben en mijn vader hier naar me kijkt.” Hij wil deze overwinning opdragen aan zijn coach, Alain en aan zijn ouders die: “me hebben gesteund en veel voor mij hebben opgeofferd. Ze verdienen het.” Hij heeft tot nu toe een zeer sterke start van zijn seizoen gehad en de 59 van vandaag zal zeker een hoogtepunt in zijn carrière zijn.

De Franse Pierre Pineau, die op de 2e plaats eindigde, had een laatste ronde, 6 onder par 66 voor een totaal van 14-onder par voor dit toernooi. Davide Buchi en Giacomo Fortini uit Italië eindigden dit toernooi op een gedeelde 3e plaats, met 13 onder par.

Koen Kouwenaar blijft de huidige leider van de Alps Tour Order of Merit, ook al heeft hij deze week niet deelgenomen, aangezien hij momenteel deelneemt aan de DP World Tour Dutch Open. Gregorio De Leo is nu de tweede gerangschikte speler met een voorsprong van 1.142,64 punten op Stefano Mazzoli, die nu de derde derde staat.