Een grijze lucht en af en toe veel blauw in de ochtend van het Dutch Open op Bernardus. Er waren op donderdag al veel toeschouwers op en rond de golfbaan die genoten van de aanwezige spelers en wij spraken er twee Leon Boesveld en Armand van Neer. De twee liepen met een glimlach rond en genoten zichtbaar van alles wat zij tegenkwamen. Toen de flight waarin Thomas Bjorn op de 18e liep, vertelde Boesveld een leuke anekdote. “Ik was in 1999 in Silkenborg in Denemarken in een café en wie kwam ik daar tegen Thomas Bjorn, hij vertelde toen ronduit over zijn golf op de Europese Tour. Ik golfde toen nog niet maar ben daarna snel ermee begonnen.”

Bjorn sloeg trouwens zijn tweede shot zo de tribune in net voor de 18e green. Toen hij op zoek ging naar zijn bal, kon de referee alleen maar beslissen dat deze ergens onder de tribune terecht was gekomen, dus kreeg de Deen een free-drop. Uiteindelijk maakte hij zijn par daardoor.