Como, 26 mei 2022- De spelers vonden vanmorgen andere omstandigheden dan tijdens de eerste dag. Een mooie ochtend met een zacht briesje en een aangename lentetemperatuur verwelkomden de deelnemers voor de tweede ronde van de 8e Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door Aon. Het toernooi wordt momenteel gespeeld op Golf Club La Pinetina in de buurt van Como, Italië. Het spel begon om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole.

Toen de tweede ronde eindigde, hadden de Italiaan Marco Archetti en de Nederlander Davey Porsius met 11 onder par de leiding. Op slechts één slag terug, op 10 onder par, staat de Nederlander en leider na de eerste dag Floris de Haas. 

Vince van Veen en Lars Keunen plaatste zich ook voor de laatste ronde. de twee delen met -5 en -4 de de 23 en 31e plaats. 

De Nederlander deelt de derde plek samen met Joel Moscatel Nachshon. Er staan ​​6 spelers op de 5e plaats met 8 onder par en wel Giacomo Fortini, Pierre Pineau, Luca Galliano, Davide Buchi, Jonathan Yates en Tom Vaillant.

De Nederlander Davey Porsius (foto) die de leiding overnam van zijn landgenoot De Haas liet na zijn 9-onder van vandaag weten: “Vandaag was erg goed, een goede start van de ronde. Ik wilde proberen het baanrecord te verbeteren, maar kwam helaas net een slag tekort. Italië brengt veel geluk voor mij, ik had een tweede plaats op Golf Nazionale en ik wil natuurlijk morgen winnen om te proberen een sprong in de Order of Merit te maken. ”

Floris De Haas uit Nederland had vandaag 4 birdies en 1 bogey in zijn ronde voor een 10-onder par en staat op een gedeelde 3e plaats en op 1 slag van de leiding. De Haas speelt de hele week goed. “Ik hou van deze baan, ik hou van de sfeer en mijn spel is daarvan het resultaat. De baan speelde weer lekker, nog steeds ontvankelijk maar gelukkig droger dan gisteren. Vandaag waren sommige pins naar mijn mening wat lastiger, maar ik speelde stabiel en sommige putts vielen op de tweede negen. Ik kijk uit naar de laatste ronde morgen.”

Op een gedeelde 5e plaats met 8 onder par en 3 slagen terug van de leiding staan: Giacomo Fortini, Pierre Pineau, Luca Galliano, Davide Buchi, Jonathan Yates en Tom Vaillant.

De laatste ronde van de 8e Memorial Giorgio Bordoni, gepresenteerd door Aon, begint morgen om 8:15 uur vanaf hole 1 en 10. De laatste groep slaat af om 9.32 uur. De winnaar van dit toernooi verdient € 5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.

Een totaal van 45 spelers, 41 professionele en 4 amateurs, haalden de cut die was vastgesteld op 3 onder par.