Gaat het toch weer gebeuren dat Joost Luiten opnieuw de winnaar wordt van een Dutch Open? De 36-jarige Nederlander pakte de leiding na de eerste dag met 65 slagen en dat is 7-onder par. Luiten was niet de enige Nederlander die onder par zijn eerste ronde eindigde. Ook Darius van Driel  (-2) en Lars van Meijel, Dario Antonisse en Wil Besseling eindigden hun ronde met 1-onder.

De amateur Jack Ingham begon met par de wedstrijd op Bernardus en Rowin Caron en de amateur Jerry Li kwamen met +1 de golfbaan aflopen. Daan Huizing en Robbie van West moeten na een ronde van 2-over flink aan de bak op vrijdag net als de amateurs Kiet van der Weele en Thijmen Baten en de professional Koen Kouwenaar. 

Mats Markovits die met 77 slagen zijn ronde eindigde, zal zich nog even op zijn hoofd krabben na zijn tripple op zijn eerste hole. Was het de spanning, in ieder geval raakte hij tot twee keer toe zijn bal niet nadat deze in de rough links van de fairway van 10 gekomen was. 

Zoals het er nu uitziet zullen hopelijk  7 Nederlanders de cut gaan halen morgen. 

Luiten wordt trouwens op een slag afstand gevolgd door Eddie Pepperell en Rasmus Højgaard.