Como, 25 mei 2022 – Aanhoudende regen verwelkomde de spelers op Golf Club La Pinetina in de buurt van het Comomeer in Italië en voor de eerste ronde van de 8e Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door Aon. Het spel begon om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole, maar werd om 8:15 uur onderbroken vanwege onbespeelbare baan omstandigheden.

De ronde werd hervat om 10.30 uur en had een vertraging van 2 uur en 15 minuten opgelopen. Toen het spel eenmaal hervat was, was de regen opgehouden en werd het bewolkt met een aangename lentetemperatuur. Na de regen werden de baan omstandigheden zachter, waardoor de spelers de hole konden aanvallen.

Aan het einde van de eerste ronde hebben we een vol leaderboard. De Nederlander Floris De Haas en de Spanjaard Joel Moscatel Nachshon voeren het veld aan met een ronde van 7-onder par en 63 slagen. Marco Archetti, Giacomo Fortini, Rocco Sanjust en Lorenzo Magini uit Italië staan ​​op een gelijke stand en op slechts één slag terug op 6-onder par.

De Haas had vandaag 6 birdies, 1 eagle en een bogey. De Haas, was erg blij na zijn ronde, vooral met de eagle die hij maakte op de 3e hole, “Ik droomde eigenlijk van deze hole vannacht, het is een van de eerste holes die je recht moet slaan en dan de green bereiken met je tweede slag en dat is precies wat ik vandaag deed en de putt maakte. Het is een prachtige hole, een risico- en beloningshole, maar blij met de beloning van vandaag.” Hij merkte ook op hoe hij zich op zijn gemak voelde op deze golfbaan: “Het is erg leuk om hier te zijn, de golfbaan is geweldig. Ik voel me goed op deze golfbaan en mijn spel was daar het resultaat van. Ik ben blij dat we na de vertraging geen regen meer hebben gehad en we hadden perfecte score omstandigheden. ”

Vince van Veen en Davey Porsius kwamen eveneens onder par het clubhuis binnen lopen. De twee staan met 2-onder gedeeld 31e. Lars Keunen begon de wedstrijd met par en deelt de 65e plaats.

De Spaanse Joel Moscatel Nachshon, die R.C.G El Prat vertegenwoordigt, is de andere leider na de 1e ronde. Hij maakte vandaag eveneens een 7-onder. Hij speelt in zijn eerste seizoen als professionele golfer, maar hij is inmiddels een ervaren Alps Tour-speler die vorig jaar het hele seizoen als amateur heeft gespeeld.

Joel was tevreden na zijn ronde en vooral over hoe de golfbaan zich hield na de regen: “Ik voelde me zo goed vandaag, ik had goede afstanden tot de holes en voelde me erg comfortabel. De golfbaan was echt goed, ik had niet verwacht dat het zo goed zou zijn met al die regen, maar ik was blij.”

Onder de 144 spelers die deze week strijden, zijn er 127 professionals en 17 amateurs. Het prijzengeld is vastgesteld op € 40.000. De winnaar verdient € 5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.