Dinsdag 24 mei was het al meteen behoorlijk druk op de prachtige Driving Range van Bernardus Golf.

Thomas Bjorn

Deze zeer fraaie range stond vol met Europese tourspelers die zich aan het voorbereiden waren op de pro-am later in de middag. Maar belangrijker natuurlijk is dat deze voorbereiding voornamelijk is voor de komende wedstrijddagen van het Dutch Open. Op deze dinsdag is de sfeer nog ontspannen, Engelse tourspelers helpen elkaar met hun swing en vele historisch grote namen schuifelen voorbij. Van Thomas Bjorn naar Rafa Cabrera Bello tot ook natuurlijk Joost Luiten.

Onder het overdekte gedeelte van de range gebeurt van alles. Zitplekken, een bar en zonder dollen ook een bloemschikwedstrijd. Top tourspelers hebben die drang om te winnen koste wat het kost, dat maakt ze ook groot. Wie maakt het mooiste boeket? We zien daar de Zweed Rikard Karlberg, nog niet heel succesvol op dit hoogste niveau maar wel met een achtergrond van serieus tuinieren en om deze  reden ook een favoriet voor deze bloemschikwedstrijd. Zijn tegenstander is Wil Besseling die ook trots is op zijn achtertuin. Maar Wil is geboren en getogen in Schellinkhout midden in het Noord Hollandse bollen gebied, dus ook meteen een geduchte bloemschik tegenstander (nooit gedacht dat ik deze zin ooit zou opschrijven ? ).

Het startsein klinkt en beide tourspelers haasten zich om uit alle beschikbare bloemen een fraai boeket te fabriceren. De wedstrijd speelt zich af in die typische golfsfeer van respect naar elkaar, elkaar niet dwarszitten maar wel volledig gaan voor die belangrijke winst. Na een zeer korte tijd roept de wedstrijdleiding; “5, 4, 3 , 2 , 1 stop arranging  flowers”. Gedecideerd, lichtelijk gespannen maar natuurlijk wel overtuigd van de eigen prestatie stappen beide spelers achteruit.

Een zeer kundige jury buigt zich dan over de gepresenteerde boeketten. Karlberg krijgt een verdienstelijke 7.

Maar Wil Besseling is trots op zijn overwinning met de 8 die hij kreeg voor het grote en zeer gevarieerde boeket. We konden het niet nalaten om Wil de vraag te stellen wat deze overwinning betekent voor de rest van de week. Wil: “Altijd leuk om te winnen en het is toch een mooi boeket geworden en de rest van de week? We gaan het zien”!