Er is geen publiek in de baan op dinsdagmiddag zo enkele dagen voor de toernooidagen.

De bekende witte touwen die het bezoekersgedeelte afscheiden van fairways en greens zijn wel al geplaatst. De baan ligt er zo ongelofelijk mooi bij dat het bijna ‘Onnederlands is. Golfnet.nl liep als enige langs de baan en halverwege aan de zijkant van de achttiende hole naast de fariway ligt de Pro V1 van Ashun Wu. De ‘lie’ is downhill net naast het wat langere roodzwenk gras maar toch op een kaal stukje waar nauwelijks gras te bekennen was. Behalve dan dat kleine plukje gras dat we vlak achter de bal waarnemen.

In de verte komt Ashun aanlopen. De ‘lie’ is naar amateur maatstaven gewoon slecht. Je kent het wel zo’n ‘lie’ waarvan je weet dat je amateur medespeler hem stiekem zal verbeteren zodra hij de kans krijgt.

Zelf zul je je nooit verlagen tot deze ‘doodzonde’ maar je kent wel heel veel golfvrienden die dat toch niet kunnen nalaten. Ook leuk in dit kader is het zogenaamde identificeren van de enige bal in de buurt waar we allemaal van hebben gezien waar hij heen geslagen werd en van ver af heel duidelijk zichtbaar is. Een raadsel hoe de ‘lie’ dan na het identificeren goed speelbaar op een polletje gras ligt waar wij handicappers 36+ zo graag van af spelen.

Ashun Wu bereidt zijn slag voor. Afstand 138 meter, clubkeuze pitching wedge. De vraag van golfnet.nl was: “Well Ashun, what about this bad lie”? Wu: “This lie is not bad, I should get it on the green”.

We zien een soepele swing, een hoge balvlucht kaarsrecht richting vlag en die niet meer dan een meter voor de vlag landt en met wat backspin eindigt zo’n drie meter voor de hole.

Heeft ie nou toch zijn ‘lie’ verbetert? Nee, natuurlijk niet hij is een pro en ik hoop dat ie dit toernooi wint.

McThoth