Net geen overwinning maar natuurlijk wel een zeer goede prestatie van de Nederlandse Zhen Bontan in Zweden. De Zweedse amateur Meja Örtengren behaalde de overwinning in het PGA-kampioenschap Trelleborg na het verslaan van Bontan op de tweede play-off-hole.

De lokale sensatie tekende voor een kaart waarop een drie-onder 68 te zien was. Bontan kwam op de laatste dag binnen met 73 slagen en was daardoor op eveneens met 211 slagen (-2) het toernooi geëindigd. Een opvallend detail is dat de twee dames als enige onder par wisten te blijven na drie ronden in het toernooi. 

Zhen Bontan verliest in play-off  in Zweden waar Meja Örtengren wint!

Bontan wist haar eerste negen nog in twee-onder te eindigen maar de vier bogeys in het tweede negen hielden haar van een overwinning af. 

“Het was een geweldige week voor mij, ik wist dat mijn spel in goede vorm was toen ik uit Zwitserland vertok naar Zweden”, zei Bontan. “Het was jammer van de tweede negen maar over het algemeen ben ik best tevreden met mijn spel.”

De Finse Karina Kukkonen pakte solo de derde plaats, twee slagen terug nadat zij haar laatste ronde in zes-over had geëindigd. 

Bontan klimt nu naar de derde plaats in het LETAS Order of Merit-klassement na haar sterke optreden in Zweden, waardoor ze op 439,50 punten staat na de drie evenementen in het seizoen tot nu toe, terwijl de Italiaanse Lucrezia Colombotto Rosso aan de leiding blijft met 534,00.