Will Zalatoris heeft één slag voorsprong op Mito Pereira en met Justin Thomas drie slagen achter hem. Bubba Watson staat op vier slagen achterstand na het maken van de laagste ronde in de geschiedenis van het PGA Championship en Rory McIlroy bevindt zich nu op vijf slagen afstand van de leider. Tiger Woods is er ook bij dit weekend maar Scottie Scheffler onder andere niet!

Will Zalatoris staat halverwege het PGA Championship op de nummer 1 positie in het klassement. De 25-jarige nam een slag voorsprong op de Chileen Mito Pereira. Zalatoris profiteerde van de enorme verbetering van de omstandigheden in de middag en had een bogey-vrije ronde van 65 slagen op Southern Hills en eindigde op 9-onder par.

Pereira, die net zijn tweede grote optreden maakte, miste een birdie-kans op zijn laatste hole en eindigde zijn ronde met ​​64 slagen en evenaarde daarmee de laagste ronde in de geschiedenis van het toernooi. Bubba Watson wist wel de laagste ronde ooit te verbeteren met 63 slagen nadat hij negen birdies had gemengd met twee bogeys tijdens een opmerkelijke tweede ronde.

Justin Thomas staat op drie slagen terug op de derde plaats nadat hij eerder op de dag met een ​​tweede opeenvolgende 67 zijn ronde wist te eindigen. McIlroy liet na zijn na zijn openingsronde van 65 slagen nu een ronde volgen van 71 op vrijdag.

Matt Fitzpatrick maakte een 69 om naar drie onder te gaan en Tyrrell Hatton staat nog een slag terug naast Cameron Smith, die Aaron Wise vroeg in zijn ronde raakte met een afzwaaier, terwijl Jordan Spieth 10 slagen verwijderd is van de leider.

Woods evenaarde Spieth’s 69 om de cut te halen in slechts zijn tweede competitieve start na het auto-ongeluk van afgelopen februari, hij herstelde van een dubbel-bogey op de 11e om daarna op twee van zijn laatste zes holes een birdie te maken en met drie over voor het toernooi de cut te halen die trouwens op +4 kwam te liggen.

Collin Morikawa, de nummer drie van de wereld, en voormalig Masters-kampioen Hideki Matsuyama, wisten allebei het weekend te halen met +4 maar Dustin Johnson voegde zich bij Scottie Scheffler in een vroege exit.

Scheffler leek op weg om de cut te halen en daarmee zijn hoop op een vijfde overwinning van het seizoen levend te houden, maar maakte vier bogeys na de turn en maakte een dubbele bogey op zijn laatste hole om te tekenen voor een vijf-over 75 waarmee hij voor het toernooi op +6 eindigde.

Rory McIlroy leidt in het 104de PGA Championship