De eerste flights zijn klaar met hun eerste ronde van het PGA Championship. In de groep Tiger Woods, Jordan Spieth en Rory McIlroy viel de laatste op met een score van 5-onder. Woods en Spieth bleven niet onder par zij gingen rond in +4 en +2.

Woods had een goede start met een birdie op zijn eerste hole, hole 10. Er kwam vaak een ijzer 2 uit zijn tas waar de andere een houten 3 of driver sloegen. Soms was het verschil met de afslag van Woods en McIlroy bijna 100 meter. Door een paar afzwaaiers en een paar niet al te goed uitgevoerde bunkerslagen kwam Woods aan +4. Hij liet weten dat hij dacht dat het zand wat anders speelde maar nu waren zijn liggingen ook niet erg optimaal. Het verschil met zijn flightgenoot McIlroy is nu nog 9 slagen.  

Of Jordan Spieth zijn Grand Slam nog kan voltooien is met deze score nu moeilijk er moeten dus zeker nog wat lagere ronden volgen.

Jon Rahm die pas later start heeft de kans om Masters-kampioen Scottie Scheffler in te halen als de nieuwe nummer 1 van de wereld. Scheffer zal samen met Rahm en Colin Morikawa de baan ingaan.