Deze week wordt op de golfbaan van Souther Hills het PGA Championship gespeeld. Tiger Woods zal terugkeren Bryson DeChambeau waarschijnlijk ook maar Phil Mickelson heeft zich teruggetrokken. De linkshandige Mickelson lijkt voor de nieuwe reeks wedstrijden te kiezen die door de Australiër Greg  Norman mede georganiseerd worden.

Bryson DeChambeau gelooft dat hij zijn blessure kan overwinnen en kan strijden voor een grote overwinning in het PGA-kampioenschap, hoewel hij volhoudt dat hij niet zal deelnemen als hij zich niet daartoe in staat voelt.

Van DeChambeau werd verwacht dat hij de tweede major van het jaar bij de mannen zou missen nadat hij vorige maand een polsoperatie had ondergaan, de voormalige US Open-kampioen zei destijds dat hij hoopte snel terug te kunnen keren om mee te spelen en dat binnen de volgende twee maanden.

De 28-jarige bleef genoteerd in het deelnemersveld voor Southern Hills en voedde de speculaties over een snellere dan verwachte terugkeer toen hij in het weekend een full-driver-swing video op zijn Twitter-account plaatste, met een balsnelheid van 192 mijl per uur en een carry van 342 meter.

DeChambeau tweette maandag dat hij op weg was naar Tulsa om te testen of hij deze week klaar was om deel te nemen, waarbij de achtvoudig PGA Tour-winnaar bereid was op het laatste moment een beslissing te nemen over zijn deelname.

DeChambeau was dit seizoen beperkt tot zes starts, miste de cut in drie van hen en trok zich halverwege het toernooi terug uit het Saudi International, waardoor de US Open-kampioen van 2020 voor het eerst sinds de zomer van 2018 buiten de top 20 van de wereld viel.

De Amerikaan is gegroepeerd naast Max Homa en de Engelse Tyrrell Hatton voor de eerste twee ronden in Oklahoma, met DeChambeau onvermurwbaar dat hij deze week nog steeds in staat is om de Trophy te winnen. Woods zal de eerste twee dagen gezelschap hebben van Rory McIlroy en Jordan Spieth.