Sam Horsfield vocht tegen de tranen na een uiterst spannende finaleronde tegen Ryan Fox. Met twee slagen verschil won hij met deze eindzege op de Soudal Open zijn derde DP World Tour titel.

De finale kantelde pas in de richting van de Engelsman na acht holes. Dan stond hij nog drie slagen in het krijt tegenover Ryan Fox die als leider aan de slotdag begonnen was. Hij raapte zijn moed bij elkaar, sloop steeds dichter bij Fox en bleek uiteindelijk het coolste in de slotfase. Met een 13 onder par hield hij Fox na de laatste hole finaal nog op twee slagen.

Horsfield maakte twee weken geleden nog maar pas zijn comeback na maandenlang blessureleed. Hij speelde deze week met zijn vriendin als gelegenheidscaddie. Geen wonder dat deze zege zo emotioneel was voor hem.

De Nederlanders Wil Besseling en Daan Huizing eindigden in het toernooi op de gedeelde 23e en 33e plaats. Hun 5 en 4-onder waren goed voor cheques van ruim 18.500 en bijna 15.000 euro. Eerder misten Joost Luiten, Lars van Meijel en Darius van Driel de cut in het toernooi.

De Duitser Yannik Paul eindigde uiteindelijk nog gedeeld tweede, Chase Hanna and Oliver Bekker maken de top-5 rond.

Thomas Pieters speelde een uitstekende slotdag (par -4) en sluit met par -7 als negende de Soudal Open af.

Sam Horsfield: “Ik probeerde niet in tranen uit te barsten na dat laatste intikkertje hier op hole 18. Het was een uitzonderlijke week met mijn vriendin Issi (Isabella Byron) als caddie bij mij, ik ben erg blij dat ik dit met haar kan delen. Deze zege is ook voor mijn gebruikelijke caddie Mick (Seaborn) die er om familiale redenen niet bij kon zijn. Ik ben dus dubbel blij dat ik hem kan terugzien met deze zege op zak.”

Thomas Pieters: “Ik kan tevreden terugblikken op een vlekkeloze laatste dag. Dat gevoel neem ik mee. En voor het golf in België was dit een fantastische week!”

Fox als leider de slotdag in van het Soudal Open