De Duitser Matti Schmid heeft zich na dag 2 op de Soudal Open mee aan kop genesteld. Met een baanrecord (-7) gaat hij samen met de Engelsen Dale Whitnell en Sam Horsfield als leider het finaleweekend in. Joost Luiten miste net als Lars van Meijel en Darius van Driel de cut in het toernooi. Wil Besseling en Daan Huizing spelen wel mee in het weekend, zij staan met 4 en 1-onder gedeeld 21e en 53e. 

De cut kwam op de Rinkven Golfclub op 1-onder en Van Driel kwam er met +1 (69-74 slagen) nog het dichts bij. Luiten eindigde het toernooi met 2x 72 en Van Meijel die een goede start had in het toernooi met 69 slagen liet nu 78 slagen noteren! 

Schmid liet al meteen vroeg op ochtend acht birdies noteren en eindigde met 64 slagen. Niemand deed totnogtoe beter in een officieel tornooi op deze banen, niemand kwam bovendien ook maar in zijn buurt vandaag. Horsfield en Whitnell trokken hun goede vorm van gisteren door en eindigden beiden in 69 slagen. Ze blijven op kop, met Schmid aan hun zijde, met 8-onder.

Richard Mansell en de Portugees Ricardo Santos volgen met 7-onder par.

De absolute sensatie na twee dagen is de 14-jarige thuisspeler Lev Grinberg. Na zijn 1-onder van gisteren, deed hij vandaag nog één slag beter. Met zijn 3-onder haalt hij bij zijn debuut op de DP World Tour meteen het finaleweekend. Hij is de tweede jongste speler ooit die ‘de cut’ haalt op een DP World Tour event.

Matti Schmid: “Ik ben over de hele lijn tevreden! Ik raakte de bal goed, sloeg vooral enkele goede wedges wat hier zeker nodig is en maakte enkele putts vandaag.”

Thomas Pieters: “Beetje een frustrerende dag. Ik dacht goed te slaan, maar kon niet putten. Ik creëerde zeker genoeg kansen, maar putte te vaak te kort. Ik probeer nochtans het beste van mezelf te geven en voor spektakel te zorgen.”

Lev Grinberg: “Ik speelde geweldig. Ik kan niet wachten tot morgen en zondag. De cut halen op mijn eigen club is echt fantastisch. Ik ga proberen te spelen zoals gisteren en vandaag: gewoon goed golfen, het voelt aan als een rondje met vrienden. Ben ik de tweede jongste ooit die de cut haalt in een DP World Tour event? Dat hoor ik nu pas. Ik hoop dat ik dan nog wat records kan breken.”

Foto door Getty Images!

Besseling met Van Driel en Van Meijel gedeeld 26e na openingsronde Soudal Open in België