Graz, 13 mei 2022- Een bewolkte dag en met een aangename temperatuur zorgde ervoor dat de spelers in de ochtend in de tweede ronde van het 30e Gösser Openth perfecte score omstandigheden hadden. De spelers die in de middag van start gingen hadden een mix van regen, bewolking en wat zonneschijn in hun ronde. Het evenement wordt gespeeld in het westelijke deel van de deelstaat Stiermarken en op Golf Club Erzherzog Johann in Maria Lankowitz, de gastheer sinds 2000.

Aan het einde van de tweede ronde leidt de Oostenrijker Lukas Lipold in het deelnemersveld met een totaal van 14-onder par. Op de tweede plaats, 3 slagen terug van de leiding, zijn er twee Legends Tour-spelers: de Amerikaan Clark Dennis en de Oostenrijker Markus Brier. Met 10-onder par en op 4 slagen van de leiding staan Stefano Mazzoli en Andrea Saracino.

De Nederlanders!

Vince van Veen (foto) kwam met 71 en 68 slagen op 5-onder en de gedeelde 26e plaats, hij is daarmee de hoogst genoteerde Nederlander. Davey Porsius, na de eerste dag nog de hoogst genoteerde Nederlander, liet na 66 slagen op donderdag nu 74 slagen noteren. Lars Keunen kwam met twee ronden van 70 slagen op dezelfde score uit en de twee delen met 4-onder de 39e plaats.

Helaas miste Koen Kouwenaar met twee keer 71 slagen de cut.

De Oostenrijker Lukas Lipold, die eind 2019 professional werd, had de laagste ronde van de dag. Zijn ronde van vandaag omvatte 6 birdies, 2 eagles en een bogey voor een ronde van 9-onder par, 63. Lipold was erg tevreden na de ronde en verwachtte niet zo goed te kunnen spelen vanwege een aanhoudende blessure. Na zijn ronde zei hij blij: “Deze ronde komt op een vrij onverwacht moment omdat ik voor dit toernooi een pauze moest nemen vanwege een blessure die nog steeds aan de gang is. Vandaag is het voor mij gewoon goed gekomen. Ik had een 3-putt op de 17e en met een birdie op de 18e kwam het momentum op gang. ” Lipold’s 2 eagles van vandaag bevatten een hole out op de 4e hole: “De eagle op hole 1 was een kickstart voor mij en de eagle op de 4e de kers op de taart toen ik mijn pitching wedge van 135 m uitholde. Hij voelt zich erg gezegend dat hij in de laatste ronde mag meedoen en is gefocust op een goede afronding van dit toernooi om te zien wat er daarna gebeurt.

American Legends Tour-speler, Clark Dennis had vandaag een bogey-vrije ronde van 6-onder par voor een totaal van 11-onder par en staat 3 slagen terug van de leiding. Dennis werd professional in 1986 en speelde op de Nationwide Tour, op de PGA Tour en speelt momenteel zowel op de Legends Tour als de Champions Tour. Dennis merkte op: “Ik speelde deze week tot nu toe erg solide. Dit is een heel leuk evenement om met de jongere generatie te kunnen spelen en zou graag meer van dit soort evenementen zien.” Hij zei ook: “Op golfbanen zoals deze week, die korter en strakker zijn, helpt de ervaring die Legends Tour-spelers zeker hebben. Ik kon mijn ervaring gebruiken en mijn slagen plaatsen om een ​​goede ronde samen te stellen.” Dennis is tevreden met de week tot nu toe en bereid zich na het toernooi voor om over een paar weken in het Senior PGA Championship te spelen.

Markus Brier, uit Oostenrijk, een van de vijf Legends Tour-spelers die deze week meedoen, had een ronde van 6-onder par, bogey vrij voor een 11-onder par en staat op 3 slagen terug van de voorsprong op zijn landgenoot. Brier, professional geworden in 1995 is meervoudig winnaar op de Challenge Tour en de European Tour. Brier heeft enige eerdere ervaring op deze golfbaan, “Ik heb dit evenement vele malen gespeeld en ken deze baan goed, dat is een van de redenen waarom ik deze week speel.” Hij is zijn korte spel dankbaar voor zijn goede score tot nu toe. “Mijn putter en korte spel waren geweldig, ik heb geen korte putts gemist en herstelde goed toen ik in de problemen zat. Ik speel niet lang als veel spelers hier, maar dankzij mijn korte spel kan ik competitief zijn met de jongere jongens. ”

Round 2 Leader Lukas Lipold at the 30th Gösser Open. Photo Credit : Federico Capretti / Alps Tour.

David Morland IV leidt na eerst ronde Davey Porsius derde in Oostenrijk