Drie Nederlanders delen na de eerste ronde van het Soudal Open dat wordt gespeeld op de Rinkven International Golf Club met 2-onder de 26e plaats en wel Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel. Daan Huizing opende in het toernooi met 1-onder en Joost Luiten kwam met 1-boven par van de golfbaan. De twee staan op de 45e en de 87e plaat.

Engels trio op kop na 1e dag

Dale Whitnell, Sam Horsfield en Callum Shinkwin gaan als leiders naar de 2e dag van de Soudal Open. Thomas Pieters en de verrassende amateur Charles Roeland zijn voorlopig de beste Belgen.

Whitnell, Horsfield en Shinkwin openden in de voormiddag hun tornooi met een rondje in 65 slagen (6 onder par). Na de middag deed niemand hen dat na. Een zestal volgt op 1 slag: Yannik Paul, Jeff Winther, Alexander Björk, Adrian Meronk en de Spanjaarden Alvaro Quiros en Nacho Elvira.

Thomas Pieters (foto) was best tevreden met zijn 2 onder par. Thomas Detry kende een eerder wisselvallige dag (par) en Nicolas Colsaerts zoekt nog naar het goede ritme (+1). Het waren vooral de amateurs die zich lieten opvallen: Charles Roeland met zijn 2 onder par en de amper 14-jarige Belgisch-Oekraiense thuisspeler Lev Grinberg die met 1 onder par zijn allereerste dag op de DP World Tour afsloot.

Pieters: “Ik speelde best goed. Met die goeie pars aan het einde, op holes 16 and 17, was ik erg tevreden. Het is vooral heel fijn om heel wat mensen in het publiek te herkennen en ons zoveel volk te horen aanmoedigen. Zo meteen om 19u stop ik mijn dochter thuis in bed, een uurtje later kruip ik zelf onder de wol. Dat is echt tof.”