Het is net voor Antwerpen en wordt gespeeld op de Rinkven International Golf Club, het Soudal Open. In het toernooi spelen deze week vijf Nederlanders mee en wel Wil Besseling, Joost Luiten, Daan Huizing, Darius van Driel en Lars van Meijel. De cheque voor de eerste plaats is ruim 333.000 euro en de beste 65 spelers gaan door naar het weekend.

Naast de Nederlanders zullen ook de beste Belgische spelers meedoen en wel Thomas Pieters die derde staat in de algemene ranking (foto), Thomas Detry, Nicolas Colsaerts en onder andere Alan de Bondt die wel eens voor een verrassing kan zorgen.

Besseling is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in de algemene ranking van de Europese Tour met een 104de plaats. Luiten staat nu nog 136e, Huizing 159e, Van Driel 167e en Van Meijel 208e. De beste 124 spelers behouden het recht van spelen op de DP World Tour.