Phil Mickelson kondigde in februari aan dat hij een pauze nam van golf nadat hij opruiende opmerkingen had gemaakt over de PGA Tour en door het Saudi gesteunde golfcompetitie te steunen. Nu is hij weer een van de deelnemers in het PGA Championship.

Ook Tiger Woods heeft laten weten te zullen meespelen. Woods, die bijna zijn rechterbeen verloor bij een auto ongeval, opende tijdens de Masters op Augusta National met een bemoedigende 71 slagen maar eindigde de week met +13 en op de 47e plaats.

Hij en Mickelson behoren dus nu tot de 17 PGA-kampioenen in het deelnemersveld van de tweede major van het jaar en dat van 19-22 mei wordt gespeeld op de Southern Hills Country Club in Tulsa, Oklahoma. De laatste plek wordt ingenomen door de winnaar van de AT&T Byron Nelson, dat aanstaande donderdag begint.

Mickelson werd vorig jaar de oudste major kampioen van golf in het 103de PGA Championship toen hij Brooks Koepka en Louis Oosthuizen afhield van de zege om met twee slagen te zegevieren op Kiawah Island’s Ocean Course.

Woods heeft al gezegd dat hij van plan is om in juli The Open te spelen in St. Andrews, terwijl de 15-voudig grote kampioen vorige maand al een oefenronde speelde in Southern Hills.

De laatste keer dat het PGA Championship op de locatie werd gehouden, zegevierde Woods met twee slagen en om het evenement voor de vierde keer te winnen. Het ontwerp van de golfbaan heeft sindsdien wel een flinke verandering doorgemaakt.