Max Homa claimde zijn tweede PGA Tour-titel van het seizoen toen hij met twee slagen verschil op Matt Fitzpatrick, Keegan Bradley en Cameron Young het toernooi eindigde. De titelverdediger Rory McIlroy moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

McIlroy wist opnieuw met een ronde van 68 de golfbaan af te stappen. Een score die hem op vier onder par liet eindigen en  vier slagen achter de winnaar. De birdies op vijf, acht, tien en 14 hadden de Noord-Ier flink laten stijgen in het klassement en dat bracht hem zelfs op twee slagen achter Homa.  De bogeys op 11 en op de laatste hole  ontsieren een verder stabiele ronde.

De 31-jarige Homa begon de laatste ronde vanaf de tweede plaats, maar herstelde een achterstand van twee slagen met een ronde van twee-onder toen de leider van de dag ervoor, Keegan Bradley, zijn ronde afsloot met een twee-over.

Matt Fitzpatrick’s drie-onder ronde op de TPC Potomac in Maryland was niet genoeg om Homa te vangen, maar hij eindigde als tweede naast Bradley en Young die met 66 slagen het toenrooi eindigde..

Homa maakte birdies op de eerste en vijfde hole en hoewel hij een bogey maakte op de zevende, brachten back-to-back birdies op de negende en 10e hem aan de leiding.

Een andere birdie op de 15e werd ingeklemd door nog twee bogeys op de 13e en 16e, maar hij behield zijn vierde PGA Tour-titel in zijn carrière en de eerste sinds het Fortinet Championship in Napa van afgelopen september.

Bradley’s laatste ronde omvatte twee dubbel bogeys, op de tweede en elfde hole, drie bogeys en vijf birdies.

Fitzpatrick maakte birdies op de vijfde, 12e en 18e in een bogey vrije ronde.

https://youtu.be/yrIVl2laVZo

Rory McIlroy klimt weer in klassement en Keegan Bradley leidt