Rory McIlroy wist met een derde ronde van 68 slagen, de een na laagste ronde van de dag,  op zes slagen van de leider, de Amerikaan, Keegan Bradley te komen. Bradley had de laagste ronde van de dag met 67 slagen. 

In het Wells Fargo Championship verdween Jason Day van de nummer 1 positie. De Australiër had een flinke off-day met een verschrikkelijke negen-over, 79 slagen, en dat deed hem naar beneden tuimelen op het klassement.

De kaart van de Australiër bevatte een triple bogey, een dubbel bogey en vijf bogeys met een birdie op de 12e, wat een zeldzaam stukje vreugde bleek te zijn op een moeilijke dag. Hij staat nu met 1-onder gedeeld 13e.

Keegan profiteerde ten volle van de strijd van Day met een ronde van 67 slagen, waardoor hij op acht onder par kwam, twee slagen voor landgenoot Max Homa.

McIlroy staat vier slagen achter Homa op twee onder par na een bemoedigende derde ronde die slecht was begonnen. Hij maakte bogeys op 10 en 11 en daarna begon het te lopen met birdies op 12, 14, 17 en 18. Helaas wist de Noord-Ier dit niet verder uit te bouwen door zijn resteren holes in par te eindigen. 

Toch zal McIlroy redelijk tevreden zijn om nog steeds in de strijd voor de titel te zijn. 

Wells Fargo Championship: Jason Day houdt de leiding