Milaan, 6 mei 2022 – Het was een lange dag voor de spelers die streden in de inaugurele 2022 Molinetto Alps Open op de Molinetto Country Club en in de buurt van Milaan in Italië. Om 7:30 was er een aanhoudende regen en werd het spel voor ronde 2 hervat. Toen ronde 2 eenmaal was voltooid, haalden in totaal 50 spelers, waaronder 46 profs en 4 amateurs de cut die was vastgesteld op 138 slagen en dat was 4-onder par.

De laatste ronde van de Molinetto Alps Open 2022 begon om 9.20 uur vanaf hole 1 en 10. De laatste groep die bestond uit de leider Alessandro Tadini met 11-onder par, zijn landgenoot Gregorio De Leo slechts 1 slag terug op 10 onder en de Nederlander Koen Kouwenaar met 9-onder par en zij sloegen af om 10:48. Na een lange strijd tussen Alessandro Tadini en Koen Kouwenaar in de hele ronde, wint Kouwenaar op de 18e hole met slechts één slag verschil en 14-onder par.

Lars Keunen en Vince van Veen eindigden met 7 en 6-onder op de gedeelde 21e en 25e plaats in Italië. 

De Molinetto Country Club is een baan waar eerder nog nooit een Alps Tour-evenement had plaatsgevonden, maar die een goede test voor de spelers bleek te zijn, vooral in de omstandigheden waarmee ze de laatste twee ronden te maken hadden.

Na zijn overwinning vandaag is Koen Kouwenaar na het 7e evenement de nieuwe Order of Merit leider geworden. Koen die eind 2020 prof werd, maar zijn eerste seizoen op de Alps Tour speelten dat omdat hij vorig jaar niet kon spelen vanwege een polsoperatie. 

Zijn laatste ronde omvatte 1 dubbel bogey en 3 birdies op de eerste negen en 4 birdies op de tweede negen. Na zijn ronde was Koen erg tevreden met zijn dag: “Mijn spel was goed en ik was tevreden met mijn spel, vooral met mijn lange ijzers en ik had mijn putter die warm was en dat helpt natuurlijk en ik ben erg blij.” Koen complimenteerde zijn mede flightgenoten, vooral de Italiaanse Alessandro Tadini, “Ik kende Alessandro niet, maar je kunt zien aan zijn ervaring en vooral aan de manier waarop hij zijn spel benaderd dat het een goede golfer is.” 

Koen droeg deze overwinning op aan zichzelf, vooral het harde werk, de lange uren en de toewijding die hij sinds zijn operatie in zijn spel moest steken. Nu kijkt Koen vooruit en is hij enthousiast voor de rest van het seizoen, aangezien hij een van zijn doelen heeft bereikt en nu op zoek is naar zijn Challenge Tour-kaart.

De Italiaan Alessandro Tadini stond tot aan de 18e green een gelijk met Kouwenaar, en eindigde met 2-onder par en zijn laatste ronde bevatte 6 birdies en 4 bogeys. Hij had een consistent spel gedurende de laatste ronde, maar gaf zijn zenuwen de schuld en dat hij niet in staat was de overwinning te behalen. “Ik moest wat minder nerveus zijn op de laatste 4/5 holes en waarschijnlijk zou ik meer in de strijd zijn geweest.”

De winnaar van de inaugurele 2022 Molinetto Alps Open verdiende €5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.

De volgende stop op het Alps Tour-schema gaat naar Graz, Oostenrijk voor de 30e Goesser Open. Het evenement is gepland van 12 mei – 14 mei bij Golf Club Erzherzog Johann, Maria Lankowitz.

Fotocredits: Federico Capretti en Federazione Italiana Golf

Keunen met Kouwenaar en Van Veen gedeeld 3e in Italië