Daan Huizing is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in het British Masters en haalde net als Joost Luiten en Darius van Driel de cut in het toernooi. De titelverdediger Richard Bland had net als Wil Besseling een slag teveel om er eveneens in het weekend bij te mogen zijn!

De 31-jarige Huizing wist na zijn ronde van 69 slagen op donderdag nu met 1-onder zijn score op 4-onder te krijgen en daarmee staat hij nu gedeeld 14e. Luiten kwam met twee keer 71 slagen op 2-onder en dat bracht hem op de gedeelde 27e plaats. Van Driel wist dat hij na zijn 74 op donderdag echt een stuk lager moest en dat deed hij.  Zijn 3-onder zorgde ervoor dat hij met 1-onder de cut ruim haalde en nu gedeeld 32e staat.

De 27-jarige Duitser Hurly Long nam de leiding in het toernooi dat op de Belfry gespeeld wordt. Met 67 en 68 slagen kwam hij op 9-onder en nam daarmee een slag voorsprong op de Schot Richie Ramsy en de Deen Thorbjorn Olesen en Zweed Marcus Kinhult.

Daan Huizing zowaar de beste Nederlander in British Masters!