Eindelijk zien wij Daan Huizing weer in de top van het klassement en wel deze week in het British Masters in Engeland. De laatste paar weken miste de 31-jarige Huizing de cut in toernooien. Wat wel opviel was dat hij altijd wel een sterke ronde had maar dan net die slechte hem de cut liet missen. Nu kwam Huizing met 3-onder van de golfbaan van de Belfry en staat hij zowaar gedeeld 10e en op 3 slagen van de leiders Thorbjorn Olesen en Ryan Fox. 

Joost Luiten wist met 1-onder zijn eerste ronde te eindigen en deelt daarmee de 31e plaats. Wil Besseling en Darius van Driel wisten niet onder par te blijven en eindigden hun ronde met +1 en +2. De twee staan daarmee 76e en 95e.

De titelverdediger Richard Bland ging ook in 73 slagen rond. Hij en de Nederlanders Besseling en Van Driel zullen een betere tweede ronde nodig hebben, willen zij er in het weekend ook bij zijn.

Bland maakt zijn 500e DP World Tour in het British Masters, een jaar na zijn eerste overwinning in dit DP World Tour. De 49-jarige bevestigde dat hij hoopt op 9-11 juni aanwezig te zijn in de Centurion Club en wel voor het eerste evenement van de LIV Golf Invitational Series, de concurrent van de Europese en Amerikaanse Tour.