Milaan, 4 mei 2022- Een bewolkte ochtend met een aangename lentetemperatuur verwelkomde de spelers voor de 1e ronde van de inaugurele 2022 Molinetto Alps Open in Milaan, Italië. Het spel begon om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De eerste ronde werd om 17:41 gestaakt vanwege gevaarlijk weer in het gebied en hervat om 18:41 (1 uur).

Bij de voltooiing van de eerste ronde hebben we een vol klassement met de Nederlander Koen Kouwenaar die het veld aanvoert met een briljante ronde van 8- onder par en 63 slagen. Eemil Alajarvi, Stefano Pitoni en Jacobo Pastor staan slechts één slag terug met een ronde van 7-onder par 64 slagen. Zij hebben een voorsprong van 1 slag op de Italiaanse Davide Buchi, de Fransen Sebastien Gandon en Nicolas Platret en de Zwitser Mathias Eggenberger die een ronde van 6-onder par maakten en 5 slagen van de leiding staan.

Lars Keunen opende in Italië met een ronde van 5-onder en staat daarmee gedeeld 9e. Vince van Veen kwam ook onder par de eerste ronde door, hij staat met 2-onder gedeeld 49e en Davey Porsius ging in par rond.

Koen Kouwenaar, die eind 2020 prof werd, speelt momenteel in zijn eerste seizoen op de Alps Tour, vanwege een polsblessure werd hij vorig jaar geopereerd en kon toen weinig spelen. Toen Koen zijn bogey-vrije 8-onder-par ronde met 63 slagen afsloot, was hij erg tevreden en becommentarieerde zijn spel door te zeggen: “Ik was de hele tijd solide met een putter die zijn werk deed en had consistente rechte lange slagen die je nodig hebt op dit soort banen. De greens zijn iets kleiner dan normaal, maar ze zijn erg goed.” Koen hoopt deze week af te sluiten met een overwinning, maar weet dat hij in het proces moet blijven en niet te snel naar de resultaten moet kijken. “Het is heel moeilijk om het af te maken, dus ik moet gefocust blijven en me niet laten meeslepen door de resultaten.”

Jacobo Pastor, momenteel 33 jaar oud en een voormalig winnaar op de Alps Tour, maakte vandaag een ronde van 7-onder par, inclusief 9 birdies en 2 bogeys. Na zijn ronde van vandaag was Pastor verheugd om te zeggen hoe goed hij vandaag speelde: “Ik ben erg blij met het resultaat van vandaag. Beginnen met een 7-onder is fantastisch en ik hoop dat de rest van de week vol te houden.”

De Italiaan Stefano Pitoni, 32 jaar oud, en eveneens een oud winnaar op de Alps Tour, had vandaag een consistente ronde met 32 ​​slagen op de eerste negen en 32 slagen op de tweede negen voor een totaal van 7-onder par 64. In zijn ronde had hij 1 eagle, 1 bogey en in totaal 6 birdies. Na zijn ronde zei Pitoni: “Ik ben erg blij met vandaag, je moet heel precies zijn vanaf de tee op deze baan. Ik sloeg een aantal geweldige tweede slagen en had geluk met een paar lange putts.”

De Finse Eemil Alajarvi, slechts 22 jaar oud en speelde zijn 7e evenement van dit seizoen, had een geweldige start van zijn eerste ronde hier tijdens de inaugurele 2022 Molinetto Alps Open. Zijn ronde omvatte 8 birdies en slechts één bogey voor een 7 onder par 64. Hij begon zijn ronde met 3 birdies en vervolgde met 1 bogey en 5 birdies op de tweede negen om zijn ronde te beëindigen. Na zijn ronde merkte Alajarvi op hoe goed hij speelde en hoe zijn spel bij dit parcours paste. Hij zei: “Ik speelde erg solide en sloeg veel goede slagen naar de pin en dat maakte het gemakkelijk om veel birdie-kansen te krijgen. Ik hou echt van Molinetto Golf Club en het is erg goed voor mijn spel, want ik sla het niet erg lang, maar ik sla heel recht, dus het past heel goed bij mijn spel.”

Onder de 144 spelers die deze week strijden, vind je 130 professionals en 14 amateurs. De toernooiwinnaar verdient 6.525 Order of Merit-punten en 5.800 euro. De spelers strijden om een ​​prijzenpot van € 40.000 en 45.000 Order of Merit-punten.

Koen Kouwenaar leider na de eerste ronde op de Molinetto Country Club. Photo Credits: Tristan Jones