Jon Rahm wist met een laatste ronde van 69 slagen, twee-onder, een overwinning in het Mexico Open in Vidanta Vallarta veilig te stellen. De 27-jarige Spanjaard hield het Amerikaanse duo Tony Finau en Brandon Wu van zich af en met 17-onder pakte hij zijn zevende PGA Tour titel.

Finau en Wu sloten af ​​met een ronde van 63 slagen maar moesten genoegen nemen met een tweede plaats naast hun landgenoot Kurt Kitayama.

De wereld nummer 2 Rahm begon de dag met een twee slagen voorsprong op Kitayama en Cameron Champ, maar met vijf opeenvolgende pars zag hij zijn voordeel gehalveerd worden door vroege birdies van het Amerikanen.

De Spanjaard, die vooral stabiel en risicovrij golfde, produceerde een paar geweldige ijzer slagen om back-to-back birdies te maken op de zesde en zevende, hoewel deze ook werden geëvenaard door Kitayama en Champ.

Champ ging vervolgens onderuit op de achtste toen hij zijn afslag naar de waterkant duwde. Vervolgens hakte hij hem eruit en zag zijn derde shot links van de green eindigen en moest opnieuw de bal uit de rotzooi hakken op weg naar een triple-bogey.

Ook Kitayama haperde toen hij voor de derde dag op rij het water vond vanaf de afslag van de 10e en dat leidde tot een bogey, die Rahm evenaarde nadat hij voor de tweede keer deze week en voor de tweede keer van binnen twee meter de cup miste.

Ondertussen boekte Wu snel vooruitgang in het klassement en hij voegde zich bij Rahm aan de leiding op 16-onder toen hij op de 16e een flinke putt maakte voor zijn zesde birdie van de dag.

Kitayama kwam vervolgens ook op de gedeelde leiding na een birdie op de par-vijf 12e waar Rahm alleen een par kon maken.

Ook Finau kwam ineens bovenaan toen hij een eagle maakte op de 14e en een birdie op de volgende hole maakte om op 15-onder te komen, maar hij miste birdie-kansen op de volgende twee.

Wu slaagde er vervolgens niet in om nog een birdie toe te voegen in zijn laatste twee holes, maar met zijn 63 slagen en een nieuw baanrecord zette het clubhuis doel op 16-onder.

De wind begon toe te nemen en de latere starters hadden daar flink last van. Rahm had het antwoord op de 14e toen hij een welkome birdie putt maakte om zo de voorsprong te heroveren met 17-onder. Kitayama maakte vervolgens een bogey op dezelfde hole nadat hij zijn tweede schot naar links had geduwd om weg te zakken naar twee slagen achter.

Rahm maakte vervolgens op de 15e, 16e en 17e hole een par waarbij hij een behoorlijke birdie kans miste op de laatste na een uitstekende afslag. Hij stelde zijn overwinning veilig met nog een par op de laatste nadat hij zijn bal in de rough had geslagen.

“Ik heb daar een paar keer mijn frustraties laten zien maar ondanks dat bleef ik positief en hoopvol en ik denk dat dat te zien was aan mijn golfswing. Het was niet mijn beste putting weekend, maar ik bleef agressief en ik denk dat het schot op de 17e dat liet zien.”