Tiger Woods speelde zijn eerste 72-holes evenement sinds november 2020 in het recente Masters-toernooi en de viervoudig PGA Championship-winnaar kijkt nu uit naar The 150th Open in juli.

Na een opmerkelijke comeback in de Masters, wekte Tiger Woods de hoop dat hij volgende maand op het PGA Championship zal spelen nadat zijn privévliegtuig donderdag werd gespot in Tulsa.

Tiger Woods speelde donderdag een 18-holes oefenronde in Southern Hills voordat hij mogelijk zou spelen in het PGA Championship-evenement van volgende maand op de locatie in Tulsa.

De 15-voudig grote kampioen kwam onlangs weer in actie in The Masters op Augusta National, minder dan 14 maanden na het auto-ongeluk dat hem bijna zijn rechterbeen had gekost.

Woods denkt dat hij nog steeds kan concurreren met de besten, aangezien hij sterk begon met een openingsronde van 71 slagen, voordat hij de week uiteindelijk eindigde op de 47e plaats na opeenvolgende rondes van 78 in het weekend van The Masters.

De laatste keer dat het PGA Championship werd gehouden in Southern Hills was in 2007, toen Woods zegevierde met twee slagen verschil om de Wanamaker Trophy met succes te verdedigen en het evenement voor de vierde keer in zijn carrière te winnen, maar de lay-out van de golfbaan heeft sindsdien een ingrijpende renovatie ondergaan.

Woods speelde naar verluidt alle 18 holes zonder kar en met de clubhoofd professional Cary Cozby die zijn tas droeg in plaats van de gebruikelijke caddie Joe LaCava.

Woods gaf na The Masters toe dat hij onzeker is over zijn deelname aan grote toernooien en vertelde de verslaggevers: “Ik zal nooit meer een vol programma spelen, dus het zullen zo wie zo alleen de grote evenementen zijn”.