Een derde ronde van 69 slagen op de PGA de Catalunya heeft Wil Besseling op de gedeelde 16e plek gebracht in het Catalunya Championship. De 36-jarige Noord-Hollander wist nu zijn bogeys tot 1 te reduceren maar maakte wel nog vier birdies! Met een score van 4-onder heeft hij 7 slagen achterstand op de leider Oliver Bekker (foto).

Darius van Driel en Lars van Meijel waren de overige twee die de cut wisten te halen van de Nederlanders. Eerder konden Joost Luiten en Daan Huizing hun koffers pakken. Van Driel kwam door het maken van 72 slagen op zaterdag voor het toernooi op par en staat nu gedeeld 46e en Van Meijel die zijn ronde in 71 slagen wist te eindigen staat nu met +1 gedeeld 55e.

De Zuid-Afrikaanse Bekker is op zoek naar zijn eerste overwinning op de DP World Tour. Eerder eindigde hij dit seizoen tot nu toe al vijf keer in de top 10 in negen evenementen.

“Morgen ga ik gewoon hetzelfde doen. Het heeft voor mij gewerkt, ik ga niets veranderen”, zei hij na het maken van vier birdies, een eagle op de 15e en slechts één bogey. Als het mijn dag is, is het mijn dag. Zo niet, dan probeer ik gewoon mijn best te doen en kijk ik wat er gebeurt.”

Drie Nederlanders door in Spanje maar geen Joost Luiten!