Wil Besseling is als hoogst genoteerde Nederlander geëindigd in het Catalunya Championship. De 36-jarige wist met 70 slagen op de laatste dag nog wat plaatsen te stijgen en werd met 6-onder gedeeld 9e. Darius van Driel steeg ook nog flink in het klassement en wel 13 plaatsen. Hij eindigde met 71 slagen zijn ronde en 1-onder voor het toernooi op de gedeelde 33e plaats. Lars van Meijel kan ergens toch gelukkig zijn met zijn 55e plaats dat hem dit keer dus prijzengeld opleverde. De 27-jarige eindigde met +2 het toernooi waar eerder Joost Luiten en Daan Huizing de cut misten.

Het toernooi moest worden beslist in een play-off. De 27-jarige Spanjaard Adri Arnaus (foto) was met een laatste ronde van 65 slagen geklommen naar de top van het klassement.

Er was een tegenvallend resultaat van de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker die rond ging in par, 72 slagen, en op 11-onder eindigde. Toch bleek dat zijn score voldoende was voor een eerste plek echter deze moest hij wel delen met Arnaus die ook op 11-onder was geëindigd. Er moest dus play-off gespeeld worden.

De twee ging opnieuw terug naar de 18e en maakte par en dat deden ze daarna nog vier keer. Toen terug naar de 17e en daar miste Bekker de green en zijn pitch was redelijk goed maar zijn putt van iets meer dan een meter voor par viel niet en Arnaus maakte deze wel.

Het werd de eerste DP World Tour overwinning voor Arnaus. Deze overwinning brengt de Spanjaard op plek 6 in de algemene Order of Merit van de Europese Tour. Arnaus kreeg natuurlijk de grootste cheque van ruim 322.000 euro en Besseling verdiende in Spanje ruim 37.000 euro. Van Driel en Van Meijel kregen nog een cheque van ruim 13.000 en 6.000 euro. 

Besseling knalt omhoog in klassement in Spanje en Bekker leidt!