29 april 2022 / Haugschlag, Oostenrijk – Dankzij een par op de tweede extra hole wint de Nederlander Dario Antonisse het Haugschlag NÖ Open na rondes van 67, 66 en 67 slagen (-13). Antonisse moest het opnemen tegen zijn landgenoot Max Albertus die uiteindelijk tweede werd. Dominik Pietzsch, Clement Guichard, Maximilian Lechner en Henry Simpson deelden de derde plaats in het golfresort Haugschlag (-11).

Puur spannend! De Nederlandse versie van “Pure opwinding!” past perfect bij de slotdag van de Haugschlag NÖ Open. Met Max Albertus en Dario Antonisse zaten de twee Nederlanders midden in de dramatische strijd om de felbegeerde titel op het golfresort Haugschlag. Het duo bood de toeschouwers een spannende finale op een mooie lentedag in Neder-Oostenrijk, waarin beiden met een totaalresultaat van 13 onder par naar het clubhuis kwamen. Voor de zoveelste keer dit seizoen moest een play-off de winnaar bepalen.

Hoewel de 18e, een laatste par 3, ongeveer de eerste profzege zou worden voor de twee Nederlanders, was Antonisse zelf in ieder geval niet al te zenuwachtig. “De play-off voelde meer als een oefenronde”, aldus de 23-jarige rookie, die zijn landgenoot en in dit geval zijn directe tegenstander al jaren kent. “We zijn goede vrienden, dus ik was een beetje nerveus.” De beslissing viel uiteindelijk op de tweede extra hole toen Albertus zijn par-putt voorbij de hole ging.

Antonisse was blij met zijn doorbraak op de Pro Golf Tour. “De ronde begon niet zo goed. Ik verloor een bal op de eerste hole, maar vanaf dat moment speelde ik heel solide. Een paar putts vielen en ik miste best nog meer kansen erop.” Na de bogey start noteerde Antonisse vijf birdies. “Na de birdie op de 17 wist ik dat ik een goede kans had om te winnen.”

Aydan Verdonk speelde ook een goede toernooi in Oostenrijk met 10-onder na drie ronden. De dit jaar playing professional geworden speler werd nu gedeeld 7e en eindigde op 3 slagen van de twee leiders.

Mike Toorop (-9), Mats Markovits (-8), Nordin van Tilburg (-6) en Stan Kraai (-1) wisten allen de cut te halen.

Een van de Nederlanders die het niet haalde was de amateur Ricardo Veldman. Hij begon de wedstrijd met 74 slagen en liet er een van 68 op volgen waardoor hij met par de cut net miste!