Wat is er toch aan de hand met onze Nederlandse European Tour spelers? Van de vijf wist er slechts 1 na de openingsronde in het Catalunya Championship zijn ronde met par te eindigen en de rest eindigde er boven. Lars van Meijel werd daardoor de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. De 27-jarige (foto) maakte in zijn ronde een eagle vijf bogeys en drie birdies en deelt de 51e plaats.

Darius van Driel en Wil Besseling kwamen op de PGA de Catalunya met 73 slagen van de baan (+1). Wat opviel in de score van Besseling was de triple bogey op de 9e hole dat gooide de 36e jarige flink terug in het klassement waar hij nu samen met onder andere Van Driel gedeeld 74e staat.

Joost Luiten die is gaan werken met een andere swing-coach lijkt daar nog niet echt de vruchten van te plukken. De 36-jarige had vier bogeys en twee birdies voor 74 slagen en staat op een gedeelde 95e plaats.

Daan Huizing had opnieuw een hoge openingsronde en nu van 77 slagen. Huizing wist vaak dan wel zijn tweede ronde een stuk lager binnen te brengen maar miste dan toch de cut. Hij zal echt op vrijdag rond de 66 slagen moeten binnen brengen anders gaat het weekend in dit toernooi ook aan hem voorbij.

Drie man namen de leiding in het toernooi en wel de Zuid-Afrikanen Oliver Bekker en Darren Fichardt en de Deen Jeff Winther. Met 6-onder staan zij bovenaan het klassement.

De 44-jarige Graeme Storm had een vreselijke start in het toernooi met 82 slagen (+10) en daarmee staat hij onderaan het klassement.