De golfbaan de PGA Catalunya is bekend bij ook veel Nederlandse golfers. Het prachtig aangelegde golf complex is deze week gastheer voor het Catalunya Championship en dat wordt gespeeld op de Stadium Course.

Vorige week was er slechts 1 die de cut na twee ronden wist te halen en dat was Wil Besseling, helaas kon ook hij naar huis nadat hij na de derde ronde de tweede cut miste. Deze week speelt hij en Joost Luiten (foto), Daan Huizing, Darius van Driel en Lars van Meijel in het toernooi en de hoop is dat ze allen doorgaan en de cut halen.

De winnaar van vorige week ISPS Handa Championship, Pablo Larrazabal, speelt ook deze week mee net als de Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman.

PGA Catalunya werd 18e in de Top 100 van Golf Resorts van 2021 en is de nummer 1 in Spanje. De par-72 Stadium Course van het resort, waar deze week dus wordt gespeeld, heeft onlangs een upgrade gehad van € 1 miljoen, met een herontwerp van de lay-out en bunkerranden, de toevoeging van mediterraan vriendelijk zwenkgras rond de greens en een nieuwe irrigatie systeem.