De Internationale Kampioenschappen van Italië in Turijn heeft zijn tweede ronde gespeeld. In het herentoernooi, dat wordt gehouden op de Circolo Golf Torino (par 72), kwam Filippo Ponzano aan het einde van de tweede ronde aan de leiding met een totaal van 141 (69 72, -3). Op de tweede plaats, met 142 (71 71, -2) volgt de Zwitser Jean Leon Aeschlimann.

Che de Bake die een uitstekende start had in het toernooi met een ronde van 69 slagen zakte in het klassement en staat nu door zijn tweede ronde van 78 slagen nu op 3-boven par.

Pieter Darcy wist zijn tweede ronde beter te spelen nadat hij opende met 80 slagen en nu rond ging in 74! Sjors den Ambten 75 en 81 en Tycho van der Velde 77 en 80 en Max van der Kuilen 76 en 86 slagen zullen hoogstwaarschijnlijk de cut gaan missen mits ze hun score nog naar beneden kunnen krijgen op de derde dag.

In wedstrijd van de dames amateurs dat wordt gespeeld op de Royal Park I Roveri (par 72), was een geweldige prestatie van Francesca Fiorellini (72 70) die van de vierde naar de eerste positie klom en het klassement aanvoert met 142 (-2) samen met de Nederlandse Anne-Sterre Den Dunnen ( 70 en 72) die al de leider was na de eerste 18 holes.

Op drie slagen afstand met 145 (71 74, +1) staat de Zwitserse Elena Moosman. Op de vierde plaats staat nu de genaturaliseerde Zwitserse (maar geboren en getogen in Italiaanse) Elena Colombo (70 77) en de Nederlandse Lauren Holmey (72 75) met 147 (+3).

La Nation’s Trophy – Aan het einde van de tweede ronde blijft Team Italië 1 (Marco Florioli, Filippo Ponzano en Pietro Guido Fenoglio) aan de leiding met 286 voor Zwitserland 1 (Marc Keller, Jonathan Gambely en Jean Leon Aeschlimann) , tweede met 289, en het Italië 2-team (Elia Dallanegra, Alessandro Nardini en Michele Ferrero), derde met 291. Het team van de Nederlanders mannen staan helaas een na laatste in het landenklassement waar twee van de drie beste scores tellen.

Bij de dames leidt Nederland met Anne-Sterre Den Dunnen en Lauren Holmey met 289 voor het Zwitserse team met Elena Moosmann, Elena Colombo en Yana Beeli en het team van Italië met Francesca Fiorellini, Paris Appendino en Charlotte Cattaneo, met een score van 291.