In Italië wordt deze week het Italiaans kampioenschap voor amateurs gespeeld. Op de golfbaan van de Circolo Golf Torino – La Mandria was het Che de Bake die opende met 69 slagen (-3) en daardoor de hoogst genoteerde Nederlander werd.

De overige Nederlanders zoals Sjors den Ambtman, begonnen het toernooi met respectievelijk 75 slagen, Max van den Kuilen met 76 slagen, Tycho van der Velde met 77 slagen en Darcy Peters met 80 slagen.

Bovenaan het klassement en met een score van 68 (-4) slagen staan de Italianen ​​Pietro Boeris en Massimiliano Campigli. Terwijl op de derde plaats met 69 slagen (-3)Lodovico Gallavresi, Filippo Ponzano, Michele Ferrero en Alessio Scaramastra en dus De Bake staan.

In het damestoernooi dat wordt gespeeld op de Royal Park I Roveri (par 72) gaat de Nederlandse Anne-Sterre Den Dunnen en de genaturaliseerde Zwitserse (ze is geboren en getogen in Italië) Elena Colombo aan de leiding met 70 slagen (-2). De Nederlandse Lauren Holmey ging daar rond in par.

Beide toernooien worden gespeeld met de strokeplay-formule en met een cut na 54 holes en waar de beste 60 doorgaan.

In de landenwedstrijd, De Nations’ Trophy, worden twee van de drie dagelijkse resultaten geteld voor de ranglijst. De dames doen het daar goed en staan nu tweede met 142 slagen op 1 slag van de Zwitserse Elena Moosmann, Elena Colombo en Yana Beeli.