Wil Besseling, de enige overgebleven Nederlander in het ISPS Handa Championship, miste de tweede cut nadat slecht weer het toernooi voor een aantal dagen geteisterd had. De Nederlander miste met nog een 6 andere de tweede cut maar verdiende wel nog wat prijzengeld van net nog geen 3 duizend euro.

Eerder wisten Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel en Daan Huizing zich niet te plaatsen voor de derde ronde in Spanje.

Pablo Larrazabal wist met een geweldige acht-onder op de laatste dag zijn ​​zevende DP World Tour-titel te claimen en dat voor het eerst op eigen bodem. De 38-jarige Larrazabal wist vijf birdies te maken op rij rond de turn op weg naar een 15-onder finish. Hij eindigde één slag verwijderd van zijn landgenoot Adrian Otaegui op de Lakes Course in Tarragona op zondag. Voor Larrazabal was er de grootste cheque van 313.000 euro!

Larrazabal begon zijn laatste ronde met een gedeelde zesde plaats, maar katapulteerde zichzelf naar de leiding met birdies op de vierde, zevende en daarna dat fantastische stuk van vijf holes vanaf de negende.

Zijn enige bogey van de ronde kwam op de moeilijke 15e, maar hij liet zich daardoor niet ontsporen door direct te reageren met een uitstekende birdie op de 16e en op de laatste hole om de leiding in het clubhuis te nemen.

Hij moest vervolgens wachten op het trio in de laatste groep en wel Otaegui, Hennie du Plessis en Aaron Cockerill die allemaal slechts twee slagen achter hem stonden met nog drie holes te spelen.

Otaegui eindigde uiteindelijk foutloos als tweede op 14-onder na een birdie op de 18e, terwijl Du Plessis en Cockerill de derde plaats deelden, nog een slag terug.

Larrazábal zei na het behalen van zijn tweede overwinning: “Wat een dag, ik kon de eerste drie dagen geen putt maken, maar ik vertelde mijn vriendin gisteravond dat ze de kleding moest kiezen voor de (winnende) foto’s! Vandaag maakte ik de putts wel en dat was de sleutel.”

Wil Besseling zakt verder in Spanje waar Scott Jamieson leidt

Alleen Wil Besseling door van de 5 Nederlanders in Spanje waar Jamieson leidt