Slecht weer in Spanje zorgde voor overlast in het ISPS Handa Championship. Meerdere uren lag het spel stil en veel spelers moeten op zondagochtend, mits het weer het toelaat, hun derde ronde nog uitspelen.

Wil Besseling was een van de gelukkige die zijn ronde wel kon uitspelen maar of de Nederlander echt gelukkig was, dat was te betwijfelen. Begon hij het toernooi met 68 slagen vervolgens 70 op vrijdag en zaterdag werden het er 73 en staat hij voor het toernooi nu op +1.

Scott Jamieson uit Schotland bleef aan de leiding in Spanje. De 38-jarige die op jacht is naar zijn eerste titel sinds 2012, heeft één slag voorsprong op de Canadees Aaron Cockerill.

Jamieson maakte een bogey op de eerste hole, maar maakte vervolgens een birdie op de derde om terug te komen op 11 onder par voor het toernooi.

Cockerill had al zes birdies voordat hij op de 18e een eagle noteerde om met een acht-onder, 62 slagen, naar 10-onder par te gaan.

De derde ronde in Tarragona wordt zondag om 8 uur lokale tijd hervat, en de vierde en laatste ronde begint pas om 11.30 uur.

Jamieson, die na de tweede ronde met twee slagen aan de leiding stond, heeft nu na 31 holes de hoop dat hij zijn voorsprong nog verder kan laten groeien.

Hij zei: “We zijn pas echt halverwege het toernooi en er is een beetje wind voorspeld [op zondag]. Ik weet niet hoe het zal gaan voor die overige 12 holes in de ochtend. Ik moet gewoon zo goed mogelijk spelen en zien wat dat oplevert.”