Patrick Cantlay en Xander Schauffele (foto) wisten op vrijdag in 4-onder en 68 slagen rond te gaan op een met wind geplaagde TPC van Louisiana. De twee hielden daarmee een slag voorsprong in het Zurich Classic van New Orleans.

De Presidents Cup- en Ryder Cup-partners begonnen donderdag begonnen met een toernooi record van 59 slagen en staan nu op 17 onder par.

De teams van David Lipsky en Aaron Rai en Doc Redman en Sam Ryder staan nu twee op 16-onder par. Cameron Tringale en Wyndham Clark en Brandon Grace en Garrick Higgo kwamen op 15-onder. Higgo en Grace wisten in 64 slagen rond te gaan en Tringale en Clark hadden 67 slagen nodig.

De Masters-kampioen Scottie Scheffler en zijn medespeler Ryan Palmer namen genoegen met een ronde van par op zo op 8-onder te komen.

Het vader zoon team van Jay Haas en Bill Haas haalde maar net de cut na een ronde van 65 slagen op vrijdag en eindigde daardoor op 8-onder par dat ook de cut werd. Met 68 jaar en vier maanden is Jay Haas de oudste speler die een PGA Tour cut heeft behaald.

Robert Garrigus en Tommy Gainey, die elk op een sponsor invitatie speelden, lieten na hun eerste ronde van 61 slagen nu een ronde van 78 volgen om daarmee de cut te missen. Eerder deze week onthulde Garrigus dat hij een aanvraag heeft ingediend om de LIV Golf-competitie te spelen.

Het spelformat verschuift nu weer terug naar de best bal op zaterdag.

Zurich Classic of New Orleans: Schauffele & Cantlay leiden na 59 slagen!