Masters-kampioen en de nummer 1 op de wereldranglijst Scottie Scheffler eindigde samen met Ryan Palmer op de 17e plaats met 64 slagen na de openingsronde van het Zurich Classic of New Orleans.

Patrick Cantlay en Xander Schauffele wisten met hun openingsronde van 59 slagen een nieuw toernooi record te spelen met 13 onder par.

Cantlay (foto) maakte een eagle putt van ruim 8 meter op de par-vijf tweede holeen vervolgens maakte het duo nog 11 birdies, waaronder op de laatste drie holes op de TPC Louisiana. De score van het duo zal niet leiden tot een officiële ronde van 59 slagen, maar Schauffele zei: “Het telt zeker voor mij want ik heb het nog niet eerder gedaan en ik denk ook niet dat Pat ook niet.”

Cantlay en Schauffele zijn een slag verwijderd van hun Amerikaanse landgenoten Matthew NeSmith en Taylor Moore, met Aaron Rai uit Engeland en zijn Amerikaanse partner David Lipsky op een gedeelde derde plaats op 11 onder par.

De Schotse Robert MacIntyre maakte een ongelooflijke hole-in-one op de 14e hole tijdens de eerste ronde bij TPC Louisiana

Rai en Lipsky worden bij die gelegenheid vergezeld door Tommy Gainey en Robert Garrigus, de laatste die deze week de PGA Tour om toestemming vroeg om te spelen in het openingsevenement van de Saudi Golf League.

Shane Lowry en Ian Poulter staan ​​ook op acht-onder, terwijl Danny Willett en Tyrrell Hatton uit Engeland één slag beter af zijn op negen-onder, wat hen een deel van de negende plaats opleverde.

Titelverdediger Cameron Smith en Marc Leishman uit Australië openden met een zeven-onder 65, net als een andere krachtige combinatie met Viktor Hovland en Collin Morikawa.

Het toernooi werkt met een afwisselend fourball- en foursomes-formaat, waarbij fourballs worden gespeeld tijdens de rondes één en drie en foursomes tijdens de rondes twee en vier.