Pescara, 15 april 2022 – Het was weer een mooie lentedag met aangename temperaturen tijdens de laatste ronde van het Abruzzo Alps Open 2022. Hierdoor kregen de spelers de kans om met een goede score binnen te komen. Het evenement werd deze week georganiseerd door de Italian Pro Tour, een tak van de Italiaanse Golffederatie die alle professionele golfevenementen in Italië promoot.

Drie spelers sloten hun laatste ronde af met 12-onder par, wat leidde tot een 3-way play-off op de 10e hole van Miglianico Golf om de 2022 Abruzzo Alps Open te claimen. De Ierse David Carey, de Spanjaard Manuel Morugan en de Nederlander Koen Kouwenaar (foto links) namen deel aan de 3-way Sudden-death play-off.

Vince van Veen eindigde na drie ronden gedeeld 7e met 9-onder. Floris de Haas werd met 5-onder gedeeld 29e. Lars Keunen en Davey Porsius misten eerder na twee ronden de cut.

De Spanjaard Manuel Morugan won de Abruzzo Alps Open 2022 met een birdie op de eerste play-off hole nadat hij zijn slag naar de pin op 80 centimeter van de hole op de 10e green had geslagen. Door de 2022 Abruzzo Alps Open te winnen, verdiende hij €5.800 en 6.525 punten in de Order of Merit en na zijn overwinning staat hij nu 13e in de Order of Merit. Voor Manuel Morugan, 31 jaar oud die Real Guadalhorce Club de Golf vertegenwoordigt, was deze week zijn vijfde evenement van het seizoen en zijn eerste overwinning op de Alps Tour. Morugan bleef deze week in de buurt van de top van het klassement met drie ronden constant onder par. Hij schoot een 68 in ronde 1, een 65 in ronde 2 en de laatste ronde met 65 slagen met 1 eagle en 3 birdies. Morugan was erg emotioneel na zijn winnende birdie putt en liet de tranen van vreugde over zijn gezicht lopen.

“Deze overwinning is heel speciaal voor mij, aangezien ik vorig jaar niet kon deelnemen vanwege een pols pees operatie die ik moest ondergaan. Ik ben erg blij dat ik heb gewonnen, vooral na een play-off. Ik heb een geweldige familie, staf en vriendin die mijn carrière ondersteunen en zonder hen zou ik het niet hebben gedaan. Ik wil zeker terugkomen naar Italië en het volgende evenement spelen op Molinetto Golf.”

Koen Kouwenaar werd eind 2020 prof, maar speelt zijn eerste seizoen in de Alpentour vanwege een polsoperatie die vorig jaar plaatsvond.Kouwenaar was de leider na de eerste ronde in het evenement met een briljante 7-onder par.

De Ierse David Carey, die momenteel 25 jaar oud is en in 2015 prof werd en sindsdien lid is van de Alps Tour heeft inmiddels talloze top 3-finishes op de Alps Tour, waaronder een overwinning op de Cervino Open 2019. Carey had hier bij de Abruzzo Alps Open in 2022 een totaalscore van 12 onder par. Zijn laatste ronde van vandaag omvatte 7 birdies, 1 eagle en een enkele bogey voor een ronde van 8 onder par, 62. Na zijn ronde was Carey erg tevreden met zijn prestatie en hoe zijn spel presteerde op Miglianico Golf: “Ik ben erg blij met mijn ronde van vandaag.

Gary Hurley eindigde solo op de vierde plaats. Stefano Mazzoli uit Italië blijft de huidige leider in de Order of Merit na 6 evenementen met 12.687,86 punten.

De Italiaanse Gregorio De Leo, een van de leiders na de tweede ronde, werd uitgeroepen tot de beste Italiaanse speler in het veld. Hij had een totale score van 10 onder par, slechts 2 slagen terug op de leiders, hij was tevreden met zijn ronde. “Ik ben blij met de resultaten van dit toernooi, ook al wilde ik winnen. Ik werk hard aan mijn spel en ik zie eindelijk de resultaten. Ik wil winnen en hoop te winnen op Italiaanse bodem.”

De volgende stop op het Alps Tour-schema blijft in Italië, maar zal naar het noorden gaan richting Milaan bij een countryclub die nog nooit eerder een Alps Tour-evenement heeft georganiseerd. Het evenement is gepland van 4-6 mei op Molinetto Golf and Country Club voor het inaugurele Molinetto Alps Open.

2022 Abruzzo Alps Open Champion Manuel Morugan. Photo Credits: Federazione Italiana Golf and Federico Capretti