Pescara, 13 april 2022 – Het was een prachtige ochtend met perfect scorende omstandigheden om de 2022 Abruzzo Alps Open op Miglianico Golf te starten. Deze week speelt de baan als een par 70 voor de 138 deelnemende spelers. Dank aan de president van Miglianico Golf en Country Club, de heer Mario Dragonetti en de baan manager, de heer Carmine Berardocco, voor het uitstekende werk om de golfbaan in uitstekende omstandigheden voor te bereiden, waardoor de spelers geweldige scoringskansen hebben.

Aan het einde van de eerste ronde van de Abruzzo Alps Open is er een vol klassement. De Nederlander Koen Kouwenaar (foto) voert het veld aan met een verbazingwekkende 7-onder par 63. Hij heeft een voorsprong van 1 slag op de Italiaanse amateur, Flavio Michetti, de Oostenrijker Uli Weinhandl, de Fransman Pierre Pineau en de Portugees Tomas Bessa Guimaraes, die allemaal een 6 onder par ronde van 64 slagen maakten.

Koen Kouwenaar is eind 2020 prof geworden en staat momenteel 8e in de Order of Merit van de ALPS Tour. Dit is zijn eerste seizoen, vanwege het feit dat hij een polsblessure had die vorig jaar geopereerd werd en dus niet in staat was om te spelen. Koen zei na zijn geweldige ronde van 7 onder par met 1 eagle, 7 birdies en 2 bogeys: “Ik heb goed gespeeld vandaag. Het lange spel was goed, niet zo scherp als altijd, maar het was goed, vooral mijn driver. Mijn putter was erg heet vandaag en daarom kon ik veel birdies maken. De fairways zijn stevig en snel en de greens zijn erg puur. De greens zijn een beetje zacht, waardoor slagen die dicht bij de pin landen daar ook blijven. Voor de volgende twee rondes is het mijn sleutel om vast te houden aan mijn proces. Ik weet dat ik goed kan spelen, dus ik wil vasthouden aan mijn proces en zien wat er gebeurt.”

Vince van Veen opende in Italië met 67 slagen en Davey Porsius met 69 (-1). Lars Keunen ging in par rond en Floris de Haas eindigde daar met 1-over net boven.

Titelverdediger, Jacopo Vecchi Fossa, die deze week speelt omdat de Challenge Tour even net speelt, maakte een 3-onder par ronde 67 en is 4 slagen achter onze huidige toernooileider. Na de ronde zei Jacopo: “Ik speelde goed van tee tot green, maar toen ik eenmaal op de greens kwam, worstelde ik met mijn green reading. De baan en de greens zijn zoals altijd in perfecte staat, het wordt over het algemeen altijd zeer goed onderhouden door de greenkeepers. Het weer is goed met een licht briesje en ik kijk uit naar de rest van het toernooi”

De Italiaanse Flavio Michetti, slechts 18 jaar oud, had een geweldige start in het Abruzzo Alps Open 2022 en met een bogeyvrije ronde van 6-onder par 64 staat hij momenteel op de tweede plaats. Na de ronde was hij zeer te spreken over zijn optreden van vandaag. Michetti merkte op: “Ik speelde vandaag heel goed, vooral rond de greens, in feite verloor ik geen enkele slag met mijn korte spel of putter. Mijn lange spel was redelijk constant en ik kon mijn bal altijd in het spel houden. Ik was erg geconcentreerd voor alle 18 holes, waardoor ik een ronde van 6 onder par kon hebben. De greens zijn lastig, maar ze zijn in zeer goede omstandigheden en rollen erg goed.”

Tomas Bessa Guimaraes, 25 jaar oud en een eerdere winnaar van dit seizoen in het New Giza Open in 2022 en momenteel tweede in de Alps Tour Order of Merit, kende deze week een goede start in het toernooi. Hij begon zijn ronde met 6 birdies op zijn eerste negen voor een ongelooflijke score van 29 slagen, 6 onder par en maakte vervolgde 2 bogeys en 2 birdies op de tweede negen om zo zijn ronde te ëindigen.

“De baan is in zeer goede staat met misschien een paar kleine verschillen met de afgelopen jaren, misschien een beetje zachter. Ik sloeg veel goede drives die me een paar gemakkelijke birdies opleverden, zoals op de 4e hole en de 8e hole waar ik twee eagle-kansen had. Mijn lange ijzerspel was erg solide, waardoor ik 3 birdies op de par 3 holes kon maken en wat voor mij het moeilijkste deel van deze golfbaan is. ”

Dit waren de opmerkingen van de Franse Pierre Pineau nadat hij vanmiddag een bogey vrije ronde van 6 onder par had voltooid. Hij zei ook: “Er was maar een klein briesje, daarom hadden we over het algemeen perfecte omstandigheden en ik ben blij dat ik hiervan heb geprofiteerd.”

Uli Weinhandl, 45 jaar oud, was consistent in zijn ronde van vandaag met een eerste negen score van 32 slagen en een tweede negen met score van 32 slagen, waaronder 8 birdies en 2 bogeys.

De 2022 Abruzzo Alps Open is een evenement georganiseerd door de Italian Pro Tour en promoot alle professionele golfevenementen die op Italiaanse bodem worden gespeeld.

Onder de 138 spelers die deze week strijden, vind je 119 professionals en 19 amateurs. Het veld van deze week wordt vertegenwoordigd door 14 nationaliteiten, waarvan de meeste Frans, Italiaans en Spaans. In het Franse veld zijn 23 spelers vertegenwoordigd. Onder de Italiaanse spelers zijn 64 spelers vertegenwoordigd en onder de Spanjaarden zijn er 17 spelers. De toernooiwinnaar verdient €5.800 en 6.525 Order of Merit-punten.

Ronde 2 van de Abruzzo Alps Open begint opnieuw om 7.30 uur vanaf hole 1 en 10. Het zal een intrigerende ronde zijn om naar te kijken dankzij het volgepakte leaderboard en de goede scores.