Sungjae Im leidt op de Augusta National met een openingsronde van 67 slagen en Tiger Woods, hij staat op 4 afstand. De Koreaan Im nam een slag voorsprong op de nummer twee, de Australiër Cameron Smith. Ook oud winnaar Danny Willett had een sterke opening in het toernooi, hij deelt met 3-onder de derde plaats samen met Joaquim Niemann, Dustin Johnson en Scottie Scheffler.

Im maakte birdies op zijn eerste drie holes en voegde er nog een op de par-vier zevende aan toe, verloor vervolgens wat slagen met opeenvolgende bogeys op 10 en 11 maar maakte een eagle op de par-vijf 13e en nog birdie op de par-vijf 15e.

Cameron Smith

Smith die zijn ronde begon met een dubbel en zijn ronde eindigde met een dubbel maakte tussendoor vier birdies in een stuk van vijf holes vanaf de vijfde en produceerde een vergelijkbaar score vanaf de 12e. De Australiër is een van de zes spelers die de week als nummer 1 van de wereld kunnen eindigen.

“Ik blijf gewoon geduldig”, zei Smith. “Ik hou van deze plek. Ik weet dat er veel birdies te maken zijn. Het is jammer dan mijn drive op de 18e de bunker inging, ik kon alleen een wedge eruit slaan en vervolgens sla ik mijn derde over de green heen. Vervolgens chip ik hem iets te ver en mis mijn putt terug.”

Joaquim Niemann

Joaquin Niemann maakte een hole-out eagle vanaf de negende fairway om ook binnen twee slagen van de leiding te komen, terwijl de 2020-kampioen Dustin Johnson het kwartet completeerde op drie-onder na vier birdies te hebben gemengd met een eenzame bogey tijdens zijn openingsronde.

Met twee birdies in zijn laatste vier holes tekende Patrick Cantlay voor een openingsronde van 70, terwijl Woods zijn eerste officiële optreden sinds november 2020 markeerde door op de 16e een birdie te scoren op weg naar een een-onder 71.

Tiger Woods

Tiger Woods vertelde dat er nog een lange weg te gaan is na een openingsronde van één onder par in zijn eerste competitieve start in meer dan 500 dagen. Hij gaf verder toe dat hij zijn lichaam had “gered” tijdens zijn beperkte training voorafgaand aan het toernooi na de ernstige verwondingen die hij vorig jaar had opgelopen bij zijn auto-ongeluk en voegde eraan toe: “Ik kwam hier om te kijken of ik kon spelen en dat ging goed.”

De regerend kampioen Hideki Matsuyama begon zijn titelverdediging met een level-par 72 ronde en Rory McIlroy stotterde naar een één-over 73 na een bogey op twee van zijn laatste vijf holes. Collin Morikawa en Jordan Spieth hebben na hun eerste ronde respectievelijk zes en zeven slagen achterstand.

De wereld nr. 2 Jon Rahm zit in de groep op twee-over waar ook de Olympisch gouden medaillewinnaar Xander Schauffele in zit. Bryson DeChambeau en Justin Thomas worstelen beiden naar een openingsronde van 76 slagen.

The Masters: Jason Kokrak maakt hole-in-one voordat de Par-3-wedstrijd wordt stopgezet