Brandt Snedeker en Beau Hossler gaan zondag met JJ Spaun en Dylan Frittelli aan de leiding in een spannende laatste dag op de Valeron Texas Open in San Antonio.

De Amerikanen Snedeker en Hossler eindigden beiden hun ronde met 67 slagen, vijf onder, om daarmee te klimmen in het klassement. Een bogey op de 18e verspeelde de kans van landgenoot Spaun om de volledige leiding te nemen, terwijl een ronde van 70 slagen van Frittelli genoeg was voor de Zuid-Afrikaan om gelijk met de rest te komen.

Een bogey op de laatste hole hield Scott Stallings van de leiding. Hij maakte ook een 65 en staat nu een slag terug op negen onder. Matt Kuchar’s bogey op 18 bracht hem naar acht onder.

Spaun maakte een birdie op vier van zijn laatste vijf holes. Op de 17e sloeg hij zijn afslag op de green op de 272 meter lange par vier hole en maakte bijna zijn 6 meter lange putt voor eagle. Hij duwde echter zijn tee-shot op 18e de bomen in, sloeg hem eruit en deed toen een lay-up voor het kleine stroompje die de laatste green bewaakt. Hij eindigde met een 7 meter putt voor par die hij miste en daardoor bogey maakte.

“Als je me deze dinsdag zou zeggen: ‘Hé, je gaat gelijk eindigen aan de leiding zondag’, dan zou ik het helemaal accepteren’, zei Spaun. “Ja, de bogey op de laatste hole, maar ik denk dat het erger had kunnen zijn. Dus daar baal ik niet zo van.”

Leider in de tweede ronde, Ryan Palmer, maakte vrijdag geen bogey, maar zaterdag wel en had hij geen birdie en zakte naar de 21e plaats met een ronde van vijf over 77.

Met een bogey vrije ronde was Snedeker vier-onder op de tweede negen. Hij is op zoek naar zijn eerste overwinning sinds 2018 en het zou zijn 10e tourzege kunnen worden.

Spaun en Hossler zijn elk op zoek naar hun eerste tourzege en Frittelli won voor het laatst in 2019 toen hij het John Deere Classic won!

Maverick McNealy evenaarde de beste ronde van de dag met 65 slagen en hij staat nu drie slagen terug samen met Charles Howell III (72), Si Woo Kim (68), Denny McCarthy (68), Troy Merritt (69), Aaron Rai (68) , Brendon Todd (72) en Gary Woodland (72).

PGA Tour: Rory McIlroy en Bryson DeChambeau missen de cut in Valero Texas Open