Rory McIlroy (+1) en Bryson DeChambeau (+5) hebben beiden de cut gemist in het Valero Texas Open, terwijl Ryan Palmer (-10) een voorsprong van twee slagen nam na de tweede ronde!

De Noord-Ier McIlroy kwam met een ronde van één boven par, 73 slagen, binnen met in zijn ronde twee bogeys en een enkele birdie. McIlroy miste de cut met twee slagen en DeChambeau zelfs met vier na het maken van onder andere een triple bogey zeven op de par-vier eerste hole.

Palmer wist op de tweede dag een zes onder par te maken met zes birdies en geen bogeys om daarmee in het deelnemersveld de leiding te nemen met 10-onder. Zijn landgenoten, de Amerikanen Kevin Chappell en Matt Kuchar, en de Zuid-Afrikaanse Dylam Frittelli volgen hem op twee slagen afstand.

Palmer zei: “Ik heb de afgelopen anderhalve maand echt geworsteld op de golfbaan en mijn resultaten toonde dat ook aan, gelukkig heb ik mijn driver weer onder controle en wordt mijn spel weer zo als een jaar geleden.”

Het kostte titelverdediger Jordan Spieth drie pogingen om een ​​putt van binnen een halve meter te maken op de tweede dag. Hij deelt nu met 2-onder de gedeelde 47e plaats.

Eerder op de dag trok regerend Masters-kampioen Hideki Matsuyama zich na negen holes van zijn tweede ronde terug uit het toernooi vanwege een nek blessure. Hij liet weten alles op alles te zetten om zijn titel in de Masters te kunnen verdedigen.

De winnaar van dit toernooi verdient een plaats in de Masters van volgende week als hij zich nog niet heeft gekwalificeerd.