Het was weer een fantastische ronde van Lars van Meijel op de tweede dag van het Limpopo Championship dat wordt gespeeld op de golfbaan van de Euphoria Golf Club in Limpopo in Zuid-Afrika. De 27-jarige die het toernooi begon met een ronde van net onder par, 1-onder, pakte het op de tweede dag heel anders aan. Met een eagle op hole 1 een birdie op 2 een bogey op 3 en verder nog eens vier birdies in zijn eerste 9 holes eindigde hij deze met 30-slagen (-6). De twee birdies verder in zijn ronde zorgde er uiteindelijk voor dat hij in 64 slagen rond ging en daarmee voor de wedstrijd op 9-onder kwam en daarmee gedeeld 7e staat.

De 22-jarige Nordin van Tilburg werd de tweede Nederlander die zich plaatste voor het weekend. Met 70 en 69 slagen kwam hij op 5-onder par en daarmee deelt hij de 46e plaats.

Sven Maurits en Robbie van West misten helaas de rest van het toernooi. Met 2-onder hadden ze net 3 slagen teveel. Ook de Italiaan Matteo Manassero misten de cut, hij eindigde na twee ronden op 3-onder par.

Met 14-onder leidt de 22-jarige Oliver Hundeboll. De Deen had op de tweede dag een foutloze ronde met alleen birdies en wel 9 stuks voor 63 slagen. Was het de laagste score van de dag, nee, er was een Zuid-Afrikaan die dit met 62 slagen met een slag verbeterde. Opvallend is dat de 32-jarige Rourke van der Spuy nog 75 slagen liet noteren op de eerste dag. Hij staat nu met 7-onder gedeeld 23e.