Hij stond er na drie ronden nog redelijk voor in het Commercial Bank Qatar Masters. Helaas wist Wil Besseling op de laatste dag niet verder omhoog te klimmen in het klassement, nee hij zakte juist en wel 10 plaatsen naar die van gedeeld 21e. Met 2-onder eindigde de Noord-Hollander op 5 slagen afstand van de winnaar Ewen Ferguson.

De Schot Ferguson claimde zijn eerste DP-titel met zijn Qatar Masters overwinning.
“Dit is voor mijn moeder en ik weet dat ze thuis huilend toekijkt. Fijne Moederdag aan alle moeders, vooral de mijne. Mijn moeder, vader, zus en broer en mijn hele familie hebben me alles gegeven om te proberen dit moment te bereiken en het is een absolute droom die uitkomt”.

De 25-jarige bracht ook hulde aan zijn coach nadat hij eerder op de dag wat chip oefeningen samen met hem had gedaan om hem aan de overwinning te helpen.

Hij voegde eraan toe: “Ik kwam hier eerder vandaag omdat mijn coach Jamie Gough zei: ‘Je chippen is niet goed genoeg’. “Ik heb eraan gewerkt en vandaag gechipt en op het laatst een behoorlijke chip gemaakt.”

De leider na de derde ronde, Adrian Meronk en Matthew Jordan, hadden het grootste deel van de laatste ronde op zondag de leiding maar terwijl ze worstelden met de harde wind op de tweede negen waarin juist Ferguson een chip-in eagle en een birdie in zijn laatste drie holes maakte.

Ferguson’s afsluitende 70 bracht hem naar zeven onder par voor het toernooi en leverde hem een ​​een slag voordeel op zijn medespeler Chase Hanna.

Meronk en Marcus Kinhult eindigden nog een slag verder terug op de gedeelde derde plaats, met Jordan in de grote groep op vier onder na zijn 76.